CG fireworks in Olympics

General Topic
討論一般的題目 // 如屬於其他版面的題目請勿在此版發表 !!

文章Marco » 28日 8月 2008年, 22:09

wa ha ha ha ha, d 福娃好得喎 :lol:
頭像
Marco
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章okpc » 29日 8月 2008年, 00:35

放假狗,找代唱有冇問題?真系要睇下大家對於所謂藝術中"真善美"的底線放o向邊吧.
而家情形系好多外國人覺得有問題,與好多中國人覺得冇問題.這個情形就是思想的差異吧.

d 福娃在搞什麼? 好搞笑~
千金散盡還復來~
頭像
okpc
討論區新秀
討論區新秀

文章contaxnikon » 5日 9月 2008年, 05:16

Marco 寫:o巖o巖睇返 TVB 重播開幕禮, 條腳印煙花片又真系幾假 ^^" d 色太鮮, 仲好似有 d 問題 motion blur, frame rate 又唔足, 3D d model 又震... :mrgreen:

唔, 咪嘴o個個細路女又真系幾甩嘴 bor :mrgreen:

你都睇到好多野喎..........

我又唔信做cg 個班友會慳frame rate

一秒廿五格唔通佢地做十二格?

d 3d model 又震? 一粒光.........其實...都可以model 做既........ 但一粒glow 左既野你都睇到佢個model 震.....厲害厲害.....你系想話個path 震定個model 震?

咁都比你睇到.....睇黎你都系老行尊
contaxnikon
討論區新秀
討論區新秀

文章Marco » 5日 9月 2008年, 10:27

>d 3d model 又震? 一粒光.........其實...都可以model 做既........ 但一粒glow
>左既野你都睇到佢個model 震.....厲害厲害.....你系想話個path 震定個
>model 震?

如果你留心睇, 應該唔止煙花系假, 有建築物系假 ga

>咁都比你睇到.....睇黎你都系老行尊

你睇唔到? :wink:
頭像
Marco
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 5日 9月 2008年, 10:37

你系咪睇 HD 版架?

依家出面賣緊 dvd, 唔知會唔會有 bluray 版呢, haha
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章contaxnikon » 5日 9月 2008年, 11:53

Marco 寫:>d 3d model 又震? 一粒光.........其實...都可以model 做既........ 但一粒glow
>左既野你都睇到佢個model 震.....厲害厲害.....你系想話個path 震定個
>model 震?

如果你留心睇, 應該唔止煙花系假, 有建築物系假 ga

>咁都比你睇到.....睇黎你都系老行尊

你睇唔到? :wink:

我就真系睇唔出

睇得出又好叻咩~~

真系咁叻就人地一播就睇得出喇!

人地爆左系假先指責人地呢樣差個樣做得唔好,呢d 叫馬後炮

比我唔會理直氣壯同聲大夾惡咁講lor~
contaxnikon
討論區新秀
討論區新秀

文章Marco » 5日 9月 2008年, 12:30

>人地爆左系假先指責人地呢樣差個樣做得唔好,呢d 叫馬後炮

>比我唔會理直氣壯同聲大夾惡咁講lor~

我肯定唔系聲大夾惡又馬後炮啦, 你睇唔到個 Thread 系我開o既咩? :-?

我第一個 post 咪話o左我第一次都睇唔到 lor... 唉...

系個個都話睇到, 我先睇重播咋...
頭像
Marco
CGV討論區會員
CGV討論區會員

上一頁

回到 C G 討論版

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客