[純粹問問]動畫師與攝影師

General Topic
討論一般的題目 // 如屬於其他版面的題目請勿在此版發表 !!

Re: [純粹問問]動畫師與攝影師

文章brian1 » 30日 6月 2011年, 21:33

喔~明白
brian1
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章風之谷 » 1日 7月 2011年, 16:37

其實唔駛太介意係咩名堂呀....
名堂係方便行外人叫o者......

應該問...自己係咩心態...想學咩呀...創作咩呀
任何知識都可以豐富自己....
好多野都係互通的....

你覺得唱歌同攝影9唔搭8....
我就一定唔會咁講啦....

玩樂器同動畫冇關?.....點會呀?

你唔係學野去滿足你個職業....
而係豐富你個人生去演繹你的創作嘛.....

(雖然自己講完都係返去現實學多2個plug in)
風之谷
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 呀峰

文章kingnt66 » 11日 10月 2011年, 07:25

動畫師(animator)晌一啲大型嘅公司入面通常唔駛顧及camera and composition. 喺動畫裡面嘅鏡頭同構圖通常係導演同storyboard artist負責。 動畫師嘅工作似演員多啲...我哋要留意演技,身體語言等.

之前cgvisual 訪問過 Pixar 的 Director of photography Patrick Lin, 應該可以令你有多啲認識

http://www.cgvisual.com/headlines/Pixar ... ck_p1.html
頭像
kingnt66
CGV討論區會員
CGV討論區會員

上一頁

回到 C G 討論版

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客