《AVATAR》短片試映派飛

Film / Commercial / TV / Animate / Game Trailer / Short
不論新、舊、傳統 或 CG 電影/ 電視 / 廣告 / 短片,只要你有興趣,,這裡也讓你發表個人意見 !

《AVATAR》短片試映派飛

文章CraZ3D » 18日 8月 2009年, 09:49

《阿凡達》短片試映派飛
2009年08月18日

戲院派發名額有限
今次《阿凡達》放映活動屬公開性質,全港市民均有機會參與。活動於本周五( 21日)晚上 7時 30分至 10時 45分期間,分別在不同時段於金鍾 AMC Pacific Place戲院及九龍灣 BEA IMAX戲院舉行,每場片長 15分鍾。入場門票可於活動前一天(即 20日)早上 9時 30分起,分別在上述兩間戲院大堂免費索取,名額有限,有關詳盡資料及細則,可於明日起留意霍士影片的香港官方網站

http://www.foxmovies.com.hk 之公布。

from Apple daily
頭像
CraZ3D
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 富X代

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章ed209 » 18日 8月 2009年, 16:21

好鬼有興趣想睇
頭像
ed209
討論區主持
討論區主持

文章CraZ3D » 18日 8月 2009年, 22:01

圖檔

要排隊既....真系要諗諗~~~可能要同d C9 ,學生斗早排隊.....
頭像
CraZ3D
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章CraZ3D » 20日 8月 2009年, 11:31

8) 頭先去左拎票~~早上得十幾人排 . 好快攪掂

要登記一人一張 :D :D :D
頭像
CraZ3D
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章CraZ3D » 21日 8月 2009年, 00:39

[flash width=450 height=242 loop=false]http://www.traileraddict.com/emd/13413[/flash]

http://www.apple.com/trailers/fox/avatar/hd/
頭像
CraZ3D
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章animatevincent » 21日 8月 2009年, 18:34

o系公司睇左條trailer...
可能我錯覺.....d CG好似好趕交貨咁
animatevincent
討論區新秀
討論區新秀

文章leonatam » 21日 8月 2009年, 23:46

:o 我反而覺得做得好唔錯....尤其 trailer後半部分
頭像
leonatam
討論區新秀
討論區新秀

文章ed209 » 21日 8月 2009年, 23:59

入戲院睇15分鍾Preview, 同teaser 完全系兩回事,3D感好好
頭像
ed209
討論區主持
討論區主持

文章Andrew Lee » 22日 8月 2009年, 02:40

一直有個疑團......

記得好幾年前聽返黎既消息系, 占士金馬倫系開拍 '銃夢', 攪下攪下... 變左 Avatar 既點解??? 系我收錯風丫? 定系佢傾吾掂丫? 定系下次先拍呢?

:roll: :roll: :roll:
www.andrewlee.hk
頭像
Andrew Lee
討論區主持
討論區主持

外號: Andrew Lee

文章ed209 » 22日 8月 2009年, 02:47

Andrew Lee 寫:一直有個疑團......

記得好幾年前聽返黎既消息系, 占士金馬倫系開拍 '銃夢', 攪下攪下... 變左 Avatar 既點解??? 系我收錯風丫? 定系佢傾吾掂丫? 定系下次先拍呢?

:roll: :roll: :roll:

銃夢應該系下一套2011年上, 仲有可能系3步曲, 如果第一集收得同2012唔系世界末日既話.:lol:
資料來自IMDB(唔計句"2012唔系世界末日既話") :wink:
頭像
ed209
討論區主持
討論區主持

文章ykcaj » 22日 8月 2009年, 04:32

ed209 寫:
銃夢應該系下一套2011年上, 仲有可能系3步曲, 如果第一集收得同2012唔系世界末日既話.:lol:
資料來自IMDB(唔計句"2012唔系世界末日既話") :wink:

唔使諗3步曲, 2012 年必定一鑊熟 8)
ykcaj
討論區新秀
討論區新秀

文章animatevincent » 22日 8月 2009年, 13:33

leonatam 寫::o 我反而覺得做得好唔錯....尤其 trailer後半部分

後半d mask好似未勾完咁喎...
animatevincent
討論區新秀
討論區新秀

文章CraZ3D » 22日 8月 2009年, 17:30

ed209 寫:入戲院睇15分鍾Preview, 同teaser 完全系兩回事,3D感好好

我睇完都呀大左個口, 一路睇一路講"癡線" , 實在太強 , 同意立體感好強 . 同其他3D片感覺好唔同

睇完呢 15 分鍾既片段 , 我認為AVATAR 系超越左其他Live action+CG電影... 我相信到正式放影應該有更多驚喜片段 ,, (因為呢15分鍾其實都無 show 到戰爭果段)

雖然睇Mov Trailer 同睇IMAX 系有明顯分別 , 但我又睇唔倒差到 "d mask好似未勾完咁喎... " , 系咪你公司個Mon有問題 ? check下佢好喎 :lol:
頭像
CraZ3D
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章soSmall » 23日 8月 2009年, 19:16

CraZ3D 寫:
ed209 寫:入戲院睇15分鍾Preview, 同teaser 完全系兩回事,3D感好好

我睇完都呀大左個口, 一路睇一路講"癡線" , 實在太強 , 同意立體感好強 . 同其他3D片感覺好唔同

睇完呢 15 分鍾既片段 , 我認為AVATAR 系超越左其他Live action+CG電影... 我相信到正式放影應該有更多驚喜片段 ,, (因為呢15分鍾其實都無 show 到戰爭果段)

雖然睇Mov Trailer 同睇IMAX 系有明顯分別 , 但我又睇唔倒差到 "d mask好似未勾完咁喎... " , 系咪你公司個Mon有問題 ? check下佢好喎 :lol:

拒可能指那個士兵被雀食左那個Shot、個士兵既Mask的確好似有問題
最後由 soSmall 於 24日 8月 2009年, 02:14 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
soSmall
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章waterchan10 » 23日 8月 2009年, 22:06

講呢d mask, 細心睇魔戒其實好多...
頭像
waterchan10
討論區新秀
討論區新秀

外號:

下一頁

回到 影 片 討 論

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客