2010港產巨作‘未來警察’預告

Film / Commercial / TV / Animate / Game Trailer / Short
不論新、舊、傳統 或 CG 電影/ 電視 / 廣告 / 短片,只要你有興趣,,這裡也讓你發表個人意見 !

文章h2o » 7日 12月 2009年, 15:26

cktm20xx 寫:
ming426 寫:what the fxxk...

唔知華仔自己睇返段片會有咩感想...

如果我系劉華o既話,真系要跳樓死咗佢 :lol:

佢一開始接呢套系講明系為左"報恩" :roll:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章philipcheng » 7日 12月 2009年, 21:23

我睇完後,見到好像幾種之後的電影合成一條一樣。
包括"未來戰士", "wanted","SPIDER-MAN 3",相信這一個一定會是笑片 :lol:
philipcheng
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章ed209 » 10日 12月 2009年, 03:35

勁, 果然系3D特技, 有齊MODEL, ANIMATION, MATERIAL 同RENDERING.
D機械整得好真, 勁過AVATAR. 反而D人尤其個牛呃華好假.

呢套肯定系想學Quentin Tarantino既kill bill咁特登整懷舊既特技向其他電影致敬.
頭像
ed209
討論區主持
討論區主持

文章So Mean » 14日 12月 2009年, 15:12

呢條唔系trailer 黎架下麻
而家除左 youtube 都無見過官方有放正式野出去
好明顯又系大陸 d 阿水唔知邊度抄番黎既 animatic 放上網..

如果講得系香港制作人
又有香港 freelance 做緊
一定唔會咁樣quality交貨喎....

我覺得可以放長雙眼睇定d先
So Mean
討論區新秀
討論區新秀

文章aresca » 14日 12月 2009年, 15:55

今日radio有講開e條片, 話只系唔知邊個洩漏既3d testing, 所以要先還佢一個公道. 我仍然會期待佢既3d會有咩突破, 不過d design真系唔系好得.
頭像
aresca
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 14日 12月 2009年, 18:30

華仔變身被嘲特技屎 王晶發律師信逼 YouTube鏟片

電影《未來警察》由劉德華、范冰冰和徐熙媛等中港台紅星主演,王晶執導,已定於明年初在中港上演。電影講述劉德華從 2130年回到 2080年拯救愛女徐嬌,並且擁有變身能力,由於電影涉及大量特技,所以目前仍在做後期加工。

“未做後期特技”

不過近日有網友發現一段《未》片的片段在 YouTube網站上任人瀏覽,不少看過的人在網上留言,指該片特技粗糙,恍如回復 10年前的水平。王晶得知事件後深感不忿,他日前在其位於觀塘的辦公室內接受訪問時無奈說:“個感覺好似自己個仔俾人除曬衫畀街坊睇咁,因為套片都未做後期嘅特技,當然唔見得人,連背景音樂都系剪片師自己是但搵《變形金剛》音樂配上去用住先。”
王晶表示片段流出原因仍在追查,但斷言否認是宣傳伎倆,他說:“要做宣傳放都放段好啲啦,呢段盜錄片最多完成咗 3成。”

王晶謂最難忍是網民的抨擊,將電影與多年前的港式特技片《中國超人》相提並論,他說:“發現之後我已經即時透過律師去信有關網站,希望佢地可以盡快鏟咗條片,唔好再畀佢喺網上面流傳。”他更謂會盡快將一條完成品放上網以正視聽,洗脫特技大倒退的不白之冤。

http://hk.apple.nextmedia.com/template/ ... d=13520650

p.s. 有制作 noise 以作宣傳既感覺 :mrgreen:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章sohigh » 14日 12月 2009年, 23:49

h2o 寫:王晶表示片段流出原因仍在追查,但斷言否認是宣傳伎倆,他說:“呢段盜錄片最多完成咗 3成。”

咦、呢句對白好熟喎、
劉鎮偉宣傳機器俠個Trailer時都用過。

王先生真環保!
sohigh
討論區新秀
討論區新秀

文章熱脾罅 » 15日 12月 2009年, 00:53

kinomotive studio

圖檔

努力 :!: 還有時間 ...
世界維他奶代表大會
頭像
熱脾罅
討論區新秀
討論區新秀

文章soSmall » 17日 12月 2009年, 02:30

三成?被盜錄?宣傳?

據蘋果日報十二月十四日報導,王晶指出片段未經後期加工及被人盜取放上短片分享網站。

可是,《未來警察》首款預告早於十月十四日第十八屆金雞電影節的金雞百花賀歲前夜活動上曝光。在內地的搜狐網站視頻發現了該晚活動的情況,視頻除了提供了當晚播放有關預告外,還邀請了導演王晶上台現身說法

十月十四日有趣王晶訪問:
http://v.sohu.com/20091016/n267426361.shtml

十二月十五日王晶回應《未來警察》特技差只是被竊的測試片訪問:
http://www.881903.com/Page/ZH-TW/Pro881_04.aspx

詳文:http://hongkongfilms.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=2086418
(來源:講。鏟。片)
頭像
soSmall
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章jacky1987hk » 18日 12月 2009年, 02:39

華仔著裝甲果到~~
好似抄抄地iron man
我覺得似~~
可能我思覺失調>w<
jacky1987hk
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章So Cheap » 28日 12月 2009年, 03:50

熱脾罅 寫:kinomotive studio

努力 :!: 還有時間 ...

聽做緊既人講3個幾月要做成900個shot
呢個所謂導演做所謂既特技大片
對 cg 有幾尊重? 對制作團隊又有幾尊重?
可想而知
So Cheap
討論區新秀
討論區新秀

文章thedeadends » 28日 12月 2009年, 15:16

thedeadends
討論區新秀
討論區新秀

文章熱脾罅 » 29日 12月 2009年, 09:47

[flash width=445 height=364 loop=false]http://www.youtube.com/watch/v/VRkezBSeDrs[/flash]

不錯不錯 ^^ 還有時間,繼續加油!
世界維他奶代表大會
頭像
熱脾罅
討論區新秀
討論區新秀

文章PetorialC » 31日 12月 2009年, 03:56

左抄右抄…Iron Man/Starcraft II, Wanted...
PetorialC
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 10日 3月 2010年, 01:14

好似系 final version 喇

[flash width=425 height=344 loop=false]http://www.youtube.com/v/nq3EDyy9CPM[/flash]
FB
My Lab
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

上一頁下一頁

回到 影 片 討 論

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 12 位訪客