衰鬼上帝, 幾好睇呀!

Film / Commercial / TV / Animate / Game Trailer / Short
不論新、舊、傳統 或 CG 電影/ 電視 / 廣告 / 短片,只要你有興趣,,這裡也讓你發表個人意見 !

衰鬼上帝, 幾好睇呀!

文章rryria » 9日 6月 2003年, 00:03

好鍾意佢可以起上水面行這個concept
同埋用software收集每個人的祈禱
好似photoshop咁, 卒走d 雲... 哈哈...

又一次證明, cg給故事帶出精彩!!!
頭像
rryria
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章hehehaha » 9日 6月 2003年, 00:12

我都想看.
下星期找日看看先.
故事OK嗎?
hehehaha
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章keithwmg » 9日 6月 2003年, 00:16

今日原本想睇
不過最後都冇
見你咁講, 我有d後悔tim....
keithwmg
討論區新秀
討論區新秀

文章antony lau » 9日 6月 2003年, 01:18

衰鬼上帝的確幾好的!
衰鬼上帝個concept好好~
最勁勁在d細節part,好像God出場等等~
衰鬼上帝的CG同Video合成都不是太好,不過這般的電視CG我以為不太重要,只是看concept都勁啦!
好似photoshop咁, 卒走d 雲

我個人以為衰鬼上帝有好多part都playing其他電影,卒走d 雲系其中之一,i think it is playing <<未來報告 (Minority Report)>>
ZENDA dESIGN
ZENDA dESIGN & CG:: http://www.rphotobase.com/zenda
ZENDA Photography:: http://www.rphotobase.com/antonylau123
----------------------------
頭像
antony lau
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章choppy » 9日 6月 2003年, 11:38

我都念住去睇!!!
睇主角已經好笑....
永遠的巨石3D動畫制作團隊
http://www.longlastingrock.com/phpbb/index.php
頭像
choppy
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章Wolf » 9日 6月 2003年, 11:51

Jim Carrey呢條友都幾可悲。拒前排想轉型,只接嚴肅角色,點知觀眾完全唔受,依家死死地又做返拒以前果種角色(dumb&dumber續集就嚟緊)。
Wolf
討論區主持
討論區主持

文章hehehaha » 9日 6月 2003年, 12:41

小弟都是比較喜歡Jim Carrey哄玩笑的型像,
佢做D正經的角色,總是覺得怪怪.
可能很多人和我一樣,
所以轉不了型.
hehehaha
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章raf » 9日 6月 2003年, 15:45

水而行走並不是new idea
聖經上記載的

此片大量玩聖經的野....又過紅海....
頭像
raf
CGV討論區會員
CGV討論區會員

^_^

文章Boaz » 16日 6月 2003年, 20:52

行旺角時,就真系希望自己有(紅海)的能力 :lol:
"分開哂d人流"!!!!! :lol:
希望...
希望有一天,能用CG,為我所信的神做點什麼....
頭像
Boaz
CGV討論區會員
CGV討論區會員

天賦材能,演得出神

文章陳根 » 16日 6月 2003年, 23:18

我個人幾欣賞占基利響"忘我奇緣"中o既影出,響面對大批傳媒及右派審判團o個一幕,見倒占基利手震震咁飲水,同好驚咁回答問題時,我的確見倒一個有演戲天份o既人響銀幕上面。

我地可以響佢o既過往o既灰諧角色中睇倒一樣野,唔單系佢識搞笑,而系佢用一種好唔同o既角度去詮釋事物o既唔同面,呢種系天賦o既材能,學都未必學倒。
右:"我們應該尊重不同種類所擁有的不同天性,應該避免強逼對方接受自已的理念。我們共通的目的是什麼 ? 總之就是- 生存下去- 吧 。"
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

外號: 根製作

文章CraZ3D » 16日 6月 2003年, 23:40

Wolf :lol: , 今 次 Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd ( Dumb and Dumber 前傳 ?? ) 系找Eric Christian Olsen 扮 Jim Carrey ; Derek Richardson 扮 Jeff Daniels..

圖檔
圖檔

我都幾怕 Jim Carrey 走回舊路 ....
頭像
CraZ3D
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 富X代

走回頭路 ?

文章陳根 » 17日 6月 2003年, 00:02

千奇唔好呀 !
右:"我們應該尊重不同種類所擁有的不同天性,應該避免強逼對方接受自已的理念。我們共通的目的是什麼 ? 總之就是- 生存下去- 吧 。"
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

外號: 根製作

回到 影 片 討 論

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客