急,唔該!預4千到做3D繪圖!已加出機報告 in 21-5-2009

Computer Technology + Hardware Talk
各位可在此處交流及討論有關電腦硬件、系統及技術上的問題

版主: Cyber Oxygen

文章supercat7xx » 1日 6月 2009年, 23:11

qoola 寫:每年既電腦都系

2-3k 等於上年 3-6k

3-6k 等於上年 6-10k

6-10k up 每年最 top

@@.. 年年都系咁....有乜好嘈

有道理, 但只是其一~!
supercat7xx
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章zodiac » 2日 6月 2009年, 00:07

supercat7xx 寫:
zodiac 寫:
supercat7xx 寫:
dontkown 寫:
supercat7xx 寫:真的很久無上來. 不過一上來就見到有人寫笑話. 唉~! 就觀摩下啦~! :mrgreen:

我都想請教下你有咩咁好笑?
我都想聽下你獨到既見解~~~
願閒其詳!

你唔好理我笑乜 ? 總知唔系笑你, 得未呀 ?
好多人都系3千幾蚊貨仔出機做動畫玩 3d 啦. 所以唔覺有何問題喎.

好多人出3千幾?點出, 我都想聽嚇你既獨到見解, 免得我下次出部貴過3千既俾人笑.

噢~! 好難怪你會唔信. 可能你只面對高級野啦~!
你只要多點去其他討論區觀摩下班蠢人你就知點解我會這樣寫. 由其 hk pc 果邊.

唔系高級低級, 系用黎做乜. 你要office文書用, 唔洗3千, 2千幾就有. 俾粒Q8,Q9, 肥龍4核都冇用. 我砌5-6k全包算系高野?

以樓主既list,已經系最平既q8200, 你既然覺得貴過3K好好笑, 又話好多人玩3D 3K已經得, 咁即你有你既見解, 講出黎俾其他人聽聽又何妨? 去其他討論區觀摩系另一回事, 而家唔系佢地覺得砌多過3K好好笑. 如果你去同hkepc講5,6千系高級野, 咁就唔系佢地系蠢人.

你講既hkpc, 系唔系系想講hkepc ?
zodiac
討論區新秀
討論區新秀

文章jacky1987hk » 2日 6月 2009年, 02:20

咁大家又唔一定要用intel ge~
我都無惡意~~做咩要咁講野呢
如果系我~我會用AMD PHENOM II X4 940~
價錢又差唔多~差果100蚊
但系已經可以同Intel Core 2 Quad Q9550 (2.83GHz)比
我念~點都底過用q8200掛.....
最後由 jacky1987hk 於 2日 6月 2009年, 02:26 編輯,總共編輯了 1 次。
jacky1987hk
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章jacky1987hk » 2日 6月 2009年, 02:24

同埋我覺得一d都唔好笑~
如果你覺得q8200真系咁抵用~
你咪自己用o羅~~~

何必要講d野黎諷刺人~
小人之心度君子之腹 :(
由其是zodiac~~你個人真系無咩品可言
仲有d賤格
jacky1987hk
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章zodiac » 2日 6月 2009年, 20:29

jacky1987hk 寫:同埋我覺得一d都唔好笑~
你咪自己用o羅~~~

何必要講d野黎諷刺人~
仲有d賤格

點樣叫賤格, 俾個例子你, 例如你咁屎醒唔早講等人地買完先出黎抽水又冇建設性講有咩問題.呢頭話系搵笨list, 個頭只系話粒cpu唔抵. 1粒CPU唔抵叫搵笨list? 唔止賤格, 直情垃圾.
你邊忽系君子有品? 講野串人又話人地用既野cheap. 你系有品用字前就用嚇個腦先. 其他人話Q8200唔好, 系你用字最衰惹人反感. 等俾人小你兩句你先講AMD. 一直都想睇嚇班抽水友個個講到有幾唔抵用以為有咩好野學嚇野 , 點知抽完水就閃, 問又唔答冇吉屎, 冇幫人仲要踩多腳.

AMD PhenomII X4 940 BE HKD 1510
Intel Q8200 Core2 Quad HKD 1335
Intel Q9400 Core2 Quad HKD 1760

Q8200 同940差100? 點計,$1510-$1335=175 俾你4捨5入都唔只$100. 唔好講9550, PHENOM 940只系同 intel 9400差唔多. 以你既logic諗野, 175叫差100, $1760 -1510 =250, 減埋你唔見咗既$75都系百幾 , 又點解唔買intel 9400. intel 9400 系貴百幾, 唔好唔記得AMD 940系125W, Intel 9400 95W, 長計仲要rendering full load用電唔洗錢? 唔好再提乜鬼9550, 曬Q氣.
zodiac
討論區新秀
討論區新秀

文章jacky1987hk » 2日 6月 2009年, 20:42

zodiac 寫:
你咪自己用o羅~~~

何必要講d野黎諷刺人~
仲有d賤格

點樣叫賤格, 俾個例子你, 例如你咁屎醒唔早講等人地買完先出黎抽水又冇建設性講有咩問題.呢頭話系搵笨list, 個頭只系話粒cpu唔抵. 1粒CPU唔抵叫搵笨list? 唔止賤格, 直情垃圾.
你邊忽系君子有品? 講野串人又話人地用既野cheap. 你系有品用字前就用嚇個腦先. 其他人話Q8200唔好, 系你用字最衰惹人反感. 等俾人小你兩句你先講AMD. 一直都想睇嚇班抽水友個個講到有幾唔抵用以為有咩好野學嚇野 , 點知抽完水就閃, 問又唔答冇吉屎, 冇幫人仲要踩多腳.

AMD PhenomII X4 940 BE HKD 1510
Intel Q8200 Core2 Quad HKD 1335
Intel Q9400 Core2 Quad HKD 1760

Q8200 同940差100? 點計,$1510-$1335=175 俾你4捨5入都唔只$100. 唔好講9550, PHENOM 940只系同 intel 9400差唔多. 以你既logic諗野, 175叫差100, $1760 -1510 =250, 減埋你唔見咗既$75都系百幾 , 又點解唔買intel 9400. intel 9400 系貴百幾, 唔好唔記得AMD 940系125W, Intel 9400 95W, 長計仲要rendering full load用電唔洗錢? 唔好再提乜鬼9550, 曬Q氣.

好心你update下啦~~
你去jumbo睇都系1450蚊~~
你落到黃金再平d~
你話人之前~就check清楚d野呢~~
真系頂你唔順~~~

我都系得閒上網先回~
好似你咁~~回遲一陣就系到"發花顛"咩
你都識講啦~p2 940 都同 q9400一樣~
咁你粒q8200有幾底呀~

仲有~~我真系想睇你一年~多過45w~
差得幾多錢~
都傻傻地~
jacky1987hk
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章jacky1987hk » 2日 6月 2009年, 20:44

我真系唔似得你咁賤格~
搵人地d old post~
仲copy埋人d圖~話人屎~又咩用p3都比多你~
你咁都唔賤~我都唔知咩人賤得過你
jacky1987hk
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章zodiac » 2日 6月 2009年, 21:35

jacky1987hk 寫:
zodiac 寫:
你咪自己用o羅~~~

何必要講d野黎諷刺人~
仲有d賤格

你落到黃金再平d~
真系頂你唔順~~~

我都系得閒上網先回~

差得幾多錢~
都傻傻地~

on9仔, 明知你實搵行水一齊賣既珍寶黎講, 只系佢AMD平過人, INTEL就唔會平? 系你就走去問埋8200睇嚇系唔系差100呀?
垃圾就系垃圾, 9唔答8, 重來冇人講8200幾抵, 頭先你唔系死講9550咩, 而家又話人地識講 940 都同 q9400一樣.
45w一年差幾多?好q野, 咁都問得出, 當然啦, 你render你既勁作, 每格render幾秒, full load時間真系俾人少既 :lol: :lol: 35w唔系野既話, 就唔會咁多人睇stepping 買U啦.
講計數, 真系唔及你, 一個95W, 一個125W, 可以走出個45W. 勁!
zodiac
討論區新秀
討論區新秀

文章zodiac » 2日 6月 2009年, 21:37

jacky1987hk 寫:我真系唔似得你咁賤格~
搵人地d old post~
仲copy埋人d圖~話人屎~又咩用p3都比多你~
你咁都唔賤~我都唔知咩人賤得過你

要串人又唔抵得俾人串, 咪上網啦.
你返去第3頁, 有人幾條友笑緊同一條友最好笑既, 咪就系最賤既一個囉
zodiac
討論區新秀
討論區新秀

文章jacky1987hk » 2日 6月 2009年, 21:40

zodiac 寫:
zodiac 寫:
你咪自己用o羅~~~

何必要講d野黎諷刺人~
仲有d賤格

你落到黃金再平d~
真系頂你唔順~~~

我都系得閒上網先回~

差得幾多錢~
都傻傻地~

on9仔, 明知你實搵行水一齊賣既珍寶黎講, 只系佢AMD平過人, INTEL就唔會平? 系你就走去問埋8200睇嚇系唔系差100呀?
垃圾就系垃圾, 9唔答8, 重來冇人講8200幾抵, 頭先你唔系死講9550咩, 而家又話人地識講 940 都同 q9400一樣.
45w一年差幾多?好q野, 咁都問得出, 當然啦, 你render你既勁作, 每格render幾秒, full load時間真系俾人少既 :lol: :lol: 35w唔系野既話, 就唔會咁多人睇stepping 買U啦.
講計數, 真系唔及你, 一個95W, 一個125W, 可以走出個45W. 勁!

白癡仔~系你自己講 pII940 等於q9400~
都唔知你系到嘈咩~衰左就衰左啦~
系要拿番炸沙~~

你再講~只會比人睇到你把口系幾"賤" :o
jacky1987hk
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章zodiac » 2日 6月 2009年, 21:43

zodiac 寫:
zodiac 寫:
你咪自己用o羅~~~

何必要講d野黎諷刺人~
仲有d賤格

你落到黃金再平d~
真系頂你唔順~~~

我都系得閒上網先回~

差得幾多錢~
都傻傻地~

系要拿番炸沙~~

就系賤既人先會俾人圍住笑全文最好笑既地方囉, 喂, 45W點計出黎, 答唔出就收皮過主啦.唔好扯去第2度
zodiac
討論區新秀
討論區新秀

文章jacky1987hk » 2日 6月 2009年, 21:51

zodiac 寫:
zodiac 寫:
zodiac 寫:
你咪自己用o羅~~~

何必要講d野黎諷刺人~
仲有d賤格

你落到黃金再平d~
真系頂你唔順~~~

我都系得閒上網先回~

差得幾多錢~
都傻傻地~

系要拿番炸沙~~

就系賤既人先會俾人圍住笑全文最好笑既地方囉, 喂, 45W點計出黎, 答唔出就收皮過主啦.唔好扯去第2度

你慢慢啦~
系到小朋友艾交~
公道自在人心~
bye~賤人
jacky1987hk
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章zodiac » 2日 6月 2009年, 21:56

咁你唔好回啦,如果唔系就真系做咗契弟啦. 有膽笑人冇膽俾人笑, 公道自在人心 , 又幾雲循喎

125w - 95w = 45w
,wow, amazing. 梗系急急腳走. 答唔到唔洗回, 俾你好落台啦.
zodiac
討論區新秀
討論區新秀

文章dontkown » 8日 6月 2009年, 00:16

咁多位,系呢到我要講聲唔好意思,
呢排我無上來,因為我煩緊個3D Max點玩,
巖巖上來見到呢到變成罵戰,我就覺得唔好意思!
其實我當初系覺得有人覺得我傻仔出部咁既機先反問同請教某會員!
始終自己新手一名,出機就無咩經驗,我都請教過好多呢到既老前輩,
我先出呢部機,只系見到有人話呢個搵笨,我先產生個疑問,
我無諗過會幾成罵戰,只系希望大家理性討論,免傷和氣,
話曬大家來得呢到交流都算系緣份!
唔好意思,希望大家就唔好再咁樣落去啦!
有咩唔巖,都系因為呢個帖姐,我同大家講聲唔好意思啦~
希望大家就唔好再嘈落去啦!

呢排我裝左個xp 64 bit 發覺好多野都唔support好煩,我呢排都試緊過3D Max 2010版,仲系學習階段!
但亦都煩緊唔知可以系邊到下載,又唔想買,好貴!
不過都堅持每日都練習下咁!有好多唔明既地方有待解決!

題外話,我都想問下MS Office系xp64bit到系咪要裝返64bit既版本,而32bit既版本就裝唔到?因為我試過系唔得!
dontkown
討論區新秀
討論區新秀

文章macrossmo » 8日 6月 2009年, 01:05

dontkown 寫:咁多位,系呢到我要講聲唔好意思,
呢排我無上來,因為我煩緊個3D Max點玩,
巖巖上來見到呢到變成罵戰,我就覺得唔好意思!
其實我當初系覺得有人覺得我傻仔出部咁既機先反問同請教某會員!
始終自己新手一名,出機就無咩經驗,我都請教過好多呢到既老前輩,
我先出呢部機,只系見到有人話呢個搵笨,我先產生個疑問,
我無諗過會幾成罵戰,只系希望大家理性討論,免傷和氣,
話曬大家來得呢到交流都算系緣份!
唔好意思,希望大家就唔好再咁樣落去啦!
有咩唔巖,都系因為呢個帖姐,我同大家講聲唔好意思啦~
希望大家就唔好再嘈落去啦!

呢排我裝左個xp 64 bit 發覺好多野都唔support好煩,我呢排都試緊過3D Max 2010版,仲系學習階段!
但亦都煩緊唔知可以系邊到下載,又唔想買,好貴!
不過都堅持每日都練習下咁!有好多唔明既地方有待解決!

題外話,我都想問下MS Office系xp64bit到系咪要裝返64bit既版本,而32bit既版本就裝唔到?因為我試過系唔得!

好似系得架喎!我都用緊
頭像
macrossmo
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 無陳

上一頁下一頁

回到 電腦科技及硬件討論

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客