Playstation 3

Computer Technology + Hardware Talk
各位可在此處交流及討論有關電腦硬件、系統及技術上的問題

版主: Cyber Oxygen

文章supercat7xx » 11日 11月 2006年, 19:56

milkboy 寫:無聊說下不必當真。其實你會發覺地球上只剩番兩類消費族群,一系虛榮,一系審慎。6年先出一部新機絕對值US$2000 ,地球一日50萬虛榮人仕買機,證明Sony少賺左US$1500*500,000,60億港銀絕對唔少拿去補貼blue-ray player 至少減50%,跟住狂出blue-ray 影碟賣破天荒4.99美金一只,一定要先“狙擊”“審慎買vcd”既人,唔系吹咩鬼高清世代,而家市場要“亂亂地”先可乘虛而入。 :mrgreen:

哇~! 你知不知今天己被炒到$11000, 我都不知為何有人照去買的! 唔等都等左成年啦! 等多個半月入市唔遲嘛!
supercat7xx
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章milkboy » 11日 11月 2006年, 21:11

而家做game已經慢慢變左荷李活式制圖,投資龐大,開發需時,以為蝕賣PS3可以去普及Blue_ray,估佢多數唔得,似UMD咁半死不活成數極高。以後d Game亦多數3部機都照出去攤分風險無咩分別了。任記衰左兩代童年陰影太重不能期望過高。 :lol:
milkboy
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章CraZ3D » 12日 11月 2006年, 00:46

supercat7xx 寫:你知不知今天己被炒到$11000, 我都不知為何有人照去買的! 唔等都等左成年啦! 等多個半月入市唔遲嘛!

:o
$11,000.
.多成7千蚊..... 不如自己飛去日本買....
頭像
CraZ3D
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 富X代

文章pazu » 12日 11月 2006年, 01:03

supercat7xx 寫:放心啦~! 一部60G 都只是3千幾! 不過我買xbox360都唔會買佢, ps3 game 太貴!

XBOX 衫碌齡(唐英年教既正確英文發音) 最好既地方系個價穩定, 唔似ps2既game, 有時一出就俾人拓去5,6舊水一只. XBOX 衫碌齡既network亦比較完善易攪. 不過始終都系等咁多部機都出齊先再諗買邊部都未遲.
齋講bluray, 我都鍾意 blu ray多過hd dvd.
pazu
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 12日 11月 2006年, 04:48

xbox 360 既 gears of the war 超水准之作, 真系可以系呢個時候頂得住 ps3
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章paus » 12日 11月 2006年, 11:43

我最近都買左部PS2. 個心成日諗, 玩唔曬衣家15X只game, 買PS3做乜?
paus
CGV討論區會員
CGV討論區會員

上一頁

回到 電腦科技及硬件討論

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客