我想整d 3d作品 去見工...但系我得$5000..

Computer Technology + Hardware Talk
各位可在此處交流及討論有關電腦硬件、系統及技術上的問題

版主: Cyber Oxygen

我想整d 3d作品 去見工...但系我得$5000..

文章阿勤 » 27日 1月 2008年, 16:08

請問可以點樣砌部新機先可以最完善咁用到3d software or photoshop??

唔該哂咁多位啊!!^^
CGCGCGCG
阿勤
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章Sunny Boy » 27日 1月 2008年, 21:22

參考list:

Intel Q6600 $2100
ASUS P5K-SE P35 M/B HK$ 875.00
DDR2 800 1G*2 $300
Nvidia 8800 GT PCI-E video $1770
400W Power supply $300

Total $5345

買Geforce 8600應該可以$5000以下 :wink:
Sunny Boy
討論區新秀
討論區新秀

文章阿勤 » 17日 2月 2008年, 01:04

唔該你啊!

最尾都駛多左$2000蚊..

用左4GB RAM, 希望整到滿意既作品啦^^
CGCGCGCG
阿勤
討論區新秀
討論區新秀

文章wkin99 » 17日 2月 2008年, 01:56

阿勤 寫:唔該你啊!

咁有作品就po上黎大家分享啦.
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章stantang » 17日 2月 2008年, 07:29

阿勤 寫:用左4GB RAM, 希望整到滿意既作品啦^^

:roll:
dig deep, think deeper
頭像
stantang
討論區主持
討論區主持

文章阿勤 » 24日 2月 2008年, 00:38

wkin99 寫:
阿勤 寫:唔該你啊!

咁有作品就po上黎大家分享啦.

一定一定!~~~ :D
CGCGCGCG
阿勤
討論區新秀
討論區新秀

文章阿勤 » 24日 2月 2008年, 00:39

stantang 寫:

太少了嗎??

也冇辨法, 行32BIT...而且實際只認到3GB...
希望SP1可以上番4GB啦.. : 8)
CGCGCGCG
阿勤
討論區新秀
討論區新秀

文章jordy » 28日 2月 2008年, 01:51

阿勤 寫:
stantang 寫:

太少了嗎??

我1GB RAM
走在不見盡頭的森林裡 人總會有焦急、傍徨、 不安、孤獨的感覺, 人們啊!! 用最大的決心和誠意, 去走過生命中幽暗的森林吧!! 前頭可能有更大的深谷險峰, 但也可能是甜美的果實, 無論是什麼, 也是生命中的一段激蕩迂回的插曲。
頭像
jordy
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章ed209 » 28日 2月 2008年, 03:10

阿勤 寫:
stantang 寫:

太少了嗎??

如果冇解讀錯誤, stantang兄可能系覺得唔系用咗好多ram先做到滿意既作品.
頭像
ed209
討論區主持
討論區主持

文章ed209 » 28日 2月 2008年, 03:13

阿勤 寫:
stantang 寫:

太少了嗎??

唔系sp1可以上到4gb, 32bit根本就用唔到4gb, 坊間所謂既睇到4gb方法, 只系可以叫做display 到有4gb, 始終都用唔到4gb
頭像
ed209
討論區主持
討論區主持

文章阿勤 » 28日 2月 2008年, 21:46

jordy 寫:
阿勤 寫:
stantang 寫:

太少了嗎??

我1GB RAM

但系師兄我用VISTA
1 GB RAM 己經比佢食左 :roll:
CGCGCGCG
阿勤
討論區新秀
討論區新秀

文章阿勤 » 28日 2月 2008年, 21:50

ed209 寫:
阿勤 寫:
stantang 寫:

太少了嗎??

如果冇解讀錯誤, stantang兄可能系覺得唔系用咗好多ram先做到滿意既作品.

哦~或者系啦...但部機效率高D..我想點都有幫助GE..
CGCGCGCG
阿勤
討論區新秀
討論區新秀

文章kuykuy » 29日 2月 2008年, 11:16

阿勤 寫:
ed209 寫:
阿勤 寫:
stantang 寫:

太少了嗎??

哦~或者系啦...但部機效率高D..我想點都有幫助GE..

講真的, 想高效率就千祈唔好用vista :-?
因為vista唔知點解成日自己load野, 開關機都需時....
kuykuy
討論區新秀
討論區新秀

回到 電腦科技及硬件討論

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客