請問ae如何做出這個彈性效果

有關 合成 後期處理 及剪接 的技術/心得交流

請問ae如何做出這個彈性效果

文章水長流 » 30日 8月 2009年, 21:43

http://www.youtube.com/watch?v=TfT3FR2wnRI
是不是ae 也有像 ps 既 warp 工具?
謝謝
最後由 水長流 於 30日 8月 2009年, 23:11 編輯,總共編輯了 1 次。
水長流
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章h2o » 30日 8月 2009年, 22:22

系.... distort 入面有好多, 不過呢條 reference movie 系用 3d 做
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章水長流 » 30日 8月 2009年, 22:55

h2o 寫:系.... distort 入面有好多, 不過呢條 reference movie 系用 3d 做

thx
3d 系指ae plug in
定指用3d max 做, 再export jpeg?
水長流
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 31日 8月 2009年, 15:52

佢系用 3d software 做, toon shader render 出黎.....

可以自由地做 distort 既 filter 唔多, 不過都建議你每只都試下個效果 :wink:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章水長流 » 1日 9月 2009年, 00:02

h2o 寫:佢系用 3d software 做, toon shader render 出黎.....

可以自由地做 distort 既 filter 唔多, 不過都建議你每只都試下個效果 :wink:

謝謝你~
水長流
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章水長流 » 2日 9月 2009年, 15:25

再順便一問. 請問如何把畫面對摺?

就好似打開書咁
水長流
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 ■ Compositing & Editing

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客