about AE of guiding

有關 合成 後期處理 及剪接 的技術/心得交流

about AE of guiding

文章libertads » 21日 12月 2004年, 00:20

after effect

(自己想的.....唔知得唔得)
一條音變waveform(一定做到啦, 只系用effect-->render-->radio waveform)
之後我要用d objects 向上面
當然向上就系跟住條sound track's waveform move

但系走的方向只系向上向下走

我感覺上wave 可以變成無限點同幾點
但事實又可能唔系(i mean in AF)

定系要剮外加條線,先可以做呢

做我要的, 要唔要寫video scripe 呢!!!!!!!!

有冇人見過這些方法
請幫!~~~~

thanks!!!~~~
libertads
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章fellini » 21日 12月 2004年, 00:27

其實.....
唔明你意思...
畫出泥睇下?
頭像
fellini
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章stevie » 21日 12月 2004年, 16:47

我見過是programming的做法,但理念應該是一樣,在AE做應該更方便,就是...

要視乎你想件object與聲音要synchronize的長、短、及重復多寡而定,有時加條線系最方便的做法,寫script當然是最醒,可以選擇sampling points相隔幾遠。

系o米講jor=冇講? :mrgreen:
頭像
stevie
討論區新秀
討論區新秀

文章web_sdas » 22日 1月 2005年, 23:07

其實我都唔系好明 :roll:
可否再說清楚少少
讓我們一起研究下 :wink:
web_sdas
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 ■ Compositing & Editing

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 14 位訪客