[分享]hi,大家好,有興趣入0黎睇0下我個"草"網啦!

歡迎各[ CG人 ] 在此求職 或 [ Freelancer ] 求 JOBs
請先閱讀"使用守則 "

[分享]hi,大家好,有興趣入0黎睇0下我個"草"網啦!

文章gar_28 » 10日 3月 2005年, 20:25

HI , 大家好,本人之前系一間細公司做0左2.5年0既multimedia desiger,
現系一位 freelancer,(主攻illustration,animation ,當然其他類型0既設計工作都有興趣嘗試,只要有人信得過我 :D !)。
有興趣的話可以上我個"草"網睇0下我0既作品,^^,thxalot ~!

www.grassonbrain.com
每天都是一份禮物
gar_28
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章jinwn » 4日 6月 2005年, 17:09

你個網load極都load唔到WOR.....可能系太多Graphic既關系..... 真可惜, 想了解一下閣下作品都唔得....
jinwn
討論區新秀
討論區新秀

文章jinwn » 4日 6月 2005年, 17:40

而家load到喇, 原來系FireFox既問題... 要用IE先load得佢正常... 你D Art work 唔錯... 不過點解D Flash 野冇聲既?? 同埋恕我直言... 我念你系網站首頁列明最佳解像度同相容Browser會好D... 唔系俾人誤會網站入唔到就唔好喇! 以上純屬個人建議...萬莫見怪..
jinwn
討論區新秀
討論區新秀

文章fellini » 5日 6月 2005年, 05:13

好!!
頭像
fellini
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章Terry » 5日 6月 2005年, 11:28

掂!!
頭像
Terry
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章903 » 5日 6月 2005年, 12:23

Hi joyce!!! like your collage video. And those animatics is pretty good too. 而且, 原來是師姐!!!!>> I have heard of u b4. but cannot remember the face.... 2001 Beijing trip is exchange programme? coz i hv joined that too :wink:
討論區新秀
討論區新秀

文章S'tephen » 5日 6月 2005年, 14:46

先苦後甜!

:cry: {...
page Menu Bar 最好由“白低,深色字”,試試改做“深色低白色字”!
(mouse over 時用淺對比色換白色)
:arrow: mean:
設計上個骨架的感覺會出少少, 平衡返d字的排位。因為使d字無咁撞得利器,
現在Menu Bar 的字同logo的字撞左!

而且你的介面有上下frame之分! 有條實色線(Bar) 分一分,可能會好d!
(but 這可能是老土的方法! 加少少花紋的深色低, maybe good la! :D )
ps 放上電腦的作品, 有時會受現物的白畫紙影響左, 背景久不久愛用了白色!
視情況, 白背景合用時, 側合用! "comming soon" image 反色試試,又會唔會好d呢!

:D {...
story board 以致到其他都很好, 正如上面咁話:“好掂!! ”
可動性的story board , 個feel 好好! flash animate 又好好!

我素來做人直, 希望不要介意me 先苦後甜的說話!

:mrgreen: enjoy here! 
頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章Violet UK » 5日 6月 2005年, 21:50

Nice :D
頭像
Violet UK
討論區新秀
討論區新秀

文章leeho » 5日 6月 2005年, 23:12

:mrgreen: 正呀 ! :mrgreen:
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章sheep630 » 6日 6月 2005年, 00:14

:D 個background music 好正~ ~
Good Work~
sheep630
討論區新秀
討論區新秀

thx 呀!!!!

文章gar_28 » 6日 6月 2005年, 02:30

好多謝大家0既意見, ^v^ thx ~!!!

jinwn ,好多謝你0既意見, 我日後有時間會慢慢改善的, 你講"我念你系網站首頁列明最佳解像度同相容Browser會好D... 唔系俾人誤會網站入唔到就唔好喇! " 好有建設性啊,因為我直覺上大多人都系用 ie..諗唔起仲有好多自己唔會用0既 browser ,謝謝你^^ 。
系呀 ,d flash 真系冇聲的,因為當時我系公司做呢堆0野時,差唔多系得我一個人攪之外(呢度只系一部份,仲有好多冇放上來),仲有好多其他0野做, 同埋因為0個d mini flash animation, 系個project入面只系非常 minor 0既0野(對我當然唔系,因為做得好開心 ) ,所以時間上唔容許我攪咁多0野 , 長0個d ,suppose 系有人配音的,但後來個project 爛尾,...冇繼續去,份讀稿都冇了,..自己都冇咁多工余時間去整,所以到而家都冇聲,我都覺得有d可惜,而家更加唔會花時間去再做,要做0既,留番d時間做自己喜愛0既新故事。 :D

你好,唔知你系師弟定師妹呢,哈哈, 2001 0個次只系自己貪玩去旅行, ^^ ,由 sem break 開始 玩到week two 先捨得番,哈哈!好多謝你0既reply 呀!
你 grad 0左未架?可能識你都唔定? :mrgreen:

S'tephen
好多謝你的意見,我一向對版面設計方面都唔系好熟識,只系個人覺得順眼就做, 我會試試你0既意見的,因為自己都冇考慮呢d細節0野, thx a LOT!
作品上自己覺得仲有好多不足,如之前有人提過冇聲,..自己都覺得真系會差d,不過唔想再花時間系咁耐0既舊作上,希望日後0既作品可以有多d音效,睇起上來會投入好多! 同埋3d作品...其實質素認真水皮 :oops: ,不過,點都系自己花0左好多時間做0既0野,所以都想放上網比大家睇0下,彈0下都好,聽0下唔同意見。
自知仍有好多不足,但都好多謝你0既贊賞,會繼續努力!!^^

好開心啊,因為個網做好一段時間,都post 0左上來差唔多3個月,冇人reply,突然有幾個,都知原來個網都有人睇0下,仲有人比意見添,好0野~!!
多謝大家寶貴的意見!! :D
每天都是一份禮物
gar_28
討論區新秀
討論區新秀

文章gar_28 » 6日 6月 2005年, 02:34

sheep630

呢首差唔多算系我自己最中意0既音樂,叫 " the girl from ipanema " 舊到你同我一定未出世, 我覺得佢好有夏天 feel,所以就用佢來襯呢個夏天0既版面 :D
不過我有個friend 話聽到好眼訓... 8)
每天都是一份禮物
gar_28
討論區新秀
討論區新秀

文章903 » 8日 6月 2005年, 22:17

哈哈, 是師妹呀.03年畢業的.補充少少, 你的作品最特別的地方是令人很有感覺.
先不論技術,但做出來的東西有令人聯想的power>> 這點可不簡單哦...
我諗亦是顯出了作為designer應有的Mindset~ :P 努力~ :mrgreen:
討論區新秀
討論區新秀

文章darkie » 8日 6月 2005年, 23:57

點解個網冇你個樣 ? :)
darkie
CGV討論區會員
CGV討論區會員

thx 呀~!!

文章gar_28 » 9日 6月 2005年, 03:30

OH,原來系師妹 ,你好呀,你03年 grad ,咁好可能我見到你會認得你啦! :D
你系咪animation track 架?

好多謝你0既回應啊~!!好開心呀,不過知道自己仲有"好好好"多地方要improve & 進步,作品品種方面唔夠多元化,風格唔突出,有時系 cgtalk睇完人地d好0既作品再望0下自己0個d,...哈哈,真系企0左系度...唯有盡量自己學多d,睇多d,希望再好d啦,你都要比心機呀,希望有機會見到你0既作品啦^^。

darkie,
哈哈,冇樣睇,都系為你地好,費是嚇驚人 :mrgreen:
每天都是一份禮物
gar_28
討論區新秀
討論區新秀

回到 CG Artists Looking 4 Jobs

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客