邊到可以由opengl轉返做dx

各Maya用戶可在這裡交流問題和分享制作經驗

版主: h2o, stantang

文章jacky1987hk » 8日 6月 2009年, 18:08

我唔記得左去邊到set><
jacky1987hk
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章stantang » 8日 6月 2009年, 19:22

Do you mean 3dsmax? There is no such option in Maya...
dig deep, think deeper
頭像
stantang
討論區主持
討論區主持

文章jacky1987hk » 8日 6月 2009年, 19:40

stantang 寫:Do you mean 3dsmax? There is no such option in Maya...

系咁ge~.~
我本身用開Quadro 卡的
但系我今日換左張nvidia的打機卡
但系個maya display就有問題啦~
我試過reinstall~唔系好得><
jacky1987hk
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章moc » 8日 6月 2009年, 20:32

.....你試....把所以顯示驅動都刪除......
讓顯示咭變返最原始狀態.....即系即使認到個名....都無曬所有加速驅動...
重啟部機後......再安裝返個適合的驅動就應該可以解決.....
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 8日 6月 2009年, 20:40

唔知你個張系咩 card 呢?
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章jacky1987hk » 8日 6月 2009年, 21:35

moc 寫:.....你試....把所以顯示驅動都刪除......
讓顯示咭變返最原始狀態.....即系即使認到個名....都無曬所有加速驅動...
重啟部機後......再安裝返個適合的驅動就應該可以解決.....

唔該曬c兄~~~~~得左啦~~~yeah~~
thx a lot>w<~~~~~~~~
救星~~~~~~~~thanks~~~~~~

h2o c兄:
我果張系gtx275
jacky1987hk
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章animatevincent » 8日 6月 2009年, 23:36

無記錯既話只有max先可以揀openGL定Direct3D
maya暫時只支援openGL
animatevincent
討論區新秀
討論區新秀

回到 Autodesk Maya

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客