uvset feedback 問題...

各Maya用戶可在這裡交流問題和分享制作經驗

版主: h2o, stantang

uvset feedback 問題...

文章karas » 22日 9月 2009年, 22:24

當有多個uvset的時候, 改變default uvset 以外的uv, 系個視圖度系五會有feedback, 想問下有無辦法得?

ps: 論壇無轉繁體功能? 我怕大家體5慣簡體..
karas
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章ed209 » 23日 9月 2009年, 01:39

唔知系唔系你想要既野

Polygons -> create UVs-> UV set editor, 你click 唔同既UV, UV editor 就會show你click咗既UV

另外你可以用firefox 加同文堂, 自己先轉咗繁體先再copy & paste
頭像
ed209
討論區主持
討論區主持

文章karas » 23日 9月 2009年, 22:58

ed209 寫:唔知系唔系你想要既野

Polygons -> create UVs-> UV set editor, 你click 唔同既UV, UV editor 就會show你click咗既UV

另外你可以用firefox 加同文堂, 自己先轉咗繁體先再copy & paste

我試左下個 UVset editor ,不過5系我要既效果,以前都無點用過個UVset editor, 我都系直接系uv texture editor 度切換uvset;

我知點解決個問題了,要系 texture--centric UV linking度 , 對個texture 同你但前要修改的uvset進行連接, 好似我要修改uvset2 ,就將個color的file 同個uvset2 連接,更樣當修改uvset2的時候,個model都會事實顯示修改的結果.

可能我表達有d問題,不過都系要多謝你!! Thx!!
karas
討論區新秀
討論區新秀

回到 Autodesk Maya

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客