得閒畫下都幾開心

有關 不同種類的Animation 技巧討論

版主: 陳根

文章陳根 » 27日 8月 2005年, 00:24

動仁 寫:hi, guy.
if you have not enough money,i suggest "vector print" that
come from AF.
pls open a new project and creat a "white" solid.
And then right click the solid seleting----Effect-Print-VectorPrint.
VectorPrint is similar to peg bar.
ENJOY
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

多謝你o既提供,等考完試我都會試試響AF 度畫動畫先。
右:"我們應該尊重不同種類所擁有的不同天性,應該避免強逼對方接受自已的理念。我們共通的目的是什麼 ? 總之就是- 生存下去- 吧 。"
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

外號: 根製作

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章LAMZA » 27日 8月 2005年, 01:16

PCjohn你個段野好正,d圖案是表達d咩?

我覺得好似音符之類的野,同個音樂幾夾!
頭像
LAMZA
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章S'tephen » 27日 8月 2005年, 06:30

陳根 寫:真大鑊....比人叫根叔叔,感覺上自己好似五,六十歲咁......

我估系你個頭像影響,看來稱叔叔是很合理的! :lol:
頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章小淳 » 27日 8月 2005年, 14:18

Dr. Chan,

Thank you for your information!!! 小女子沒有問錯人....
雖然唔會買佢反屋企, 但今次又識多樣野喇 :lol:
小淳
討論區新秀
討論區新秀

文章陳根 » 27日 8月 2005年, 16:09

小淳妹妹,都話唔好咁叫我囉.... 我個醫生牌未approve 架,哈哈. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

d 資料最緊要o巖洗,仲要o巖睇。 :wink:
右:"我們應該尊重不同種類所擁有的不同天性,應該避免強逼對方接受自已的理念。我們共通的目的是什麼 ? 總之就是- 生存下去- 吧 。"
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章pcjohn » 29日 8月 2005年, 11:44

LAMZA 寫:PCjohn你個段野好正,d圖案是表達d咩?

我覺得好似音符之類的野,同個音樂幾夾!

過獎啦!哈哈... :D 得閒冇事玩下架咋...

D圖案代表乜可以自己想象,我想表達的系我想直接,不停頓,現場咁放映音樂的內容...唔知有冇做到...大家批下我啦... :evil:
YOU JUMP,I GO AWAY
頭像
pcjohn
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章choihw » 4日 9月 2005年, 18:16

用手畫比想像中困難
附加檔案
頭像
choihw
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章陳根 » 4日 9月 2005年, 23:18

choihw 寫:用手畫比想像中困難

你呢段系響紙度畫架 ? 唔覺有問題喎,見你畫得幾好丫,我估你都系初初未習慣o既o者,響電腦度畫同響紙度畫最大o既差異,系紙上畫無左一樣電腦獨有o既方便功能...undo,不過畫多d 就得架啦,都系o個句,最緊要開心。

繼續努力啦,我會襯呢兩day lunch 畫番段黎玩,話哂忙完都想做d 令自己開心o既野o既。 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章choihw » 7日 9月 2005年, 02:08

睇泥要畫得長d先得la.......
但系又諗唔到好題材......
世外游雲
頭像
choihw
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章陳根 » 7日 9月 2005年, 09:45

好呀好呀+期待期待

題材 ? 乜都得啦,由畫一個波跳到超人變身,乜都得架喎,畫得開心就得啦。
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章choihw » 8日 9月 2005年, 02:02

哈哈~
想當年在上堂的時候照抄機戰三一合體條片來畫,
人人見到都話正。
世外游雲
頭像
choihw
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章ChildPark » 8日 9月 2005年, 18:29

請問什麼post動畫的?
ChildPark
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章陳根 » 8日 9月 2005年, 18:31

不明白你的問題,可以講多少少嗎 ? :D

又系一段草草動畫.. :oops: :oops: :oops: :oops:

圖檔
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章fellini » 9日 9月 2005年, 05:40

pcjohn 寫::P 哈哈...自己舊年都搞左個純手繪的動畫...
http://www.redbrick.dcu.ie/~yangg/LIVE_320-240.rmvb

:P

thz
I like PRESSTUBE too
頭像
fellini
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章古董動畫人 » 9日 9月 2005年, 10:49

pcjohn 段片簡直系大制作黎啦...:D
喂,呢度究竟系邊度黎架 ?
頭像
古董動畫人