AWN 奧斯卡最佳動畫及動畫短片前奏

有關 不同種類的Animation 技巧討論

版主: 陳根

AWN 奧斯卡最佳動畫及動畫短片前奏

文章陳根 » 19日 2月 2006年, 17:24

右:"我們應該尊重不同種類所擁有的不同天性,應該避免強逼對方接受自已的理念。我們共通的目的是什麼 ? 總之就是- 生存下去- 吧 。"
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

外號: 根製作

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章leeho » 19日 2月 2006年, 23:20

:mrgreen: 嘩 ......有無長D板本可以睇.. :mrgreen: :wink:
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章白元 » 20日 2月 2006年, 00:31

嘩 好正喎 我都好想睇下d 長版~
終於找到一個落腳點
頭像
白元
討論區新秀
討論區新秀

睇住咁多先啦

文章陳根 » 20日 2月 2006年, 00:54

leeho 寫::mrgreen: 嘩 ......有無長D板本可以睇.. :mrgreen: :wink:

白元 寫:嘩 好正喎 我都好想睇下d 長版~

Jasper Morello d character 手長腳長咁,再加上剪影style ,幾特別,令我想起史匹堡o既少年福爾摩斯----魔笛追魂。呢段動畫我估最長系咁o勒卦,人地都出DVD咯,睇住咁多先啦。

我估最長系咁o勒卦,人地都出DVD咯,睇住咁多先啦。

Jasper Morello trailer

http://www.jaspermorello.com/video/webtrailer.mov

Jasper Morello DVD
http://www.madman.com.au/actions/catalogue.do?releaseId=6023&method=view
右:"我們應該尊重不同種類所擁有的不同天性,應該避免強逼對方接受自已的理念。我們共通的目的是什麼 ? 總之就是- 生存下去- 吧 。"
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章陳根 » 20日 2月 2006年, 01:01

長唔長o的就唔知,但畫面就肯定大d ...

http://www.shaneacker.com/9_qt_large.mov
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章陳根 » 20日 2月 2006年, 01:07

頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章陳根 » 20日 2月 2006年, 01:10

系搵倒咁多啦。
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章Joshua » 20日 2月 2006年, 18:45

I really appreciate what you have been to the forum,
thanks Mr. 陳根!

Perhaps Pixar would lose the award by an Aussie(Anthony Lucas) again!!:)
Joshua
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章白元 » 20日 2月 2006年, 19:35

唔該曬丫 陳根 勁鍾意套 9 同 one man band 呀>3<
終於找到一個落腳點
頭像
白元
討論區新秀
討論區新秀

文章陳根 » 20日 2月 2006年, 22:56

多謝 Joshua 同白元兩位,o巖睇就睇多d 啦,有用o既野就袋走,無用o既野就當時運高睇唔倒囉。
:mrgreen: :mrgreen:

Pixar 段片都未show 哂出黎,話唔定後面有"好戲"在後頭都唔定喎,不過受到高手環伺就系事實黎o勒,睇睇我心水 Jasper Morello 有無機先。 :wink: :wink: :wink:
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章白元 » 20日 2月 2006年, 23:18

e~~~ 系喎~~ 我想問 佢動畫同動畫短片各一個獎??
定爭一個丫~~~~~~

haha 多謝陳根丫 我袋走左一d~ :oops:

Jasper Morello 新個兩個link 都去唔到丫~~
終於找到一個落腳點
頭像
白元
討論區新秀
討論區新秀

文章陳根 » 21日 2月 2006年, 00:11

白元 寫:e~~~ 系喎~~ 我想問 佢動畫同動畫短片各一個獎??
定爭一個丫~~~~~~

Jasper Morello 新個兩個link 都去唔到丫~~

各一個獎 :wink:

系喎,條link 斷左喎。我會問下網主cgvs 有無位放條片,到時比另一條link 你地download 啦。 :oops: :oops: :oops:
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章ZU » 21日 2月 2006年, 10:10

陳根 寫:
白元 寫:e~~~ 系喎~~ 我想問 佢動畫同動畫短片各一個獎??
定爭一個丫~~~~~~

各一個獎 :wink:

系喎,條link 斷左喎。我會問下網主cgvs 有無位放條片,到時比另一條link 你地download 啦。 :oops: :oops: :oops:

:arrow:
upload 左.. Enjoy !
http://www.cg-forum.com/webtrailer.mov
頭像
ZU
創辦人
創辦人

外號: CG 窮人協會榮譽會長

文章陳根 » 21日 2月 2006年, 11:28

thx .:D
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章陳根 » 6日 3月 2006年, 10:09

圖檔

The Moon and The Son 贏左啦....
:wink: :wink: :wink: :wink:

我買唔中添..

http://www.oscar.com/oscarnight/winners/bestanimatedshortfilmcategory.html
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

下一頁

回到 ■ Animation

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客