Ridge Racer 6 Game intro

有關 GAME 開發 的CG應用

Ridge Racer 6 Game intro

文章陳根 » 5日 11月 2005年, 11:16

右:"我們應該尊重不同種類所擁有的不同天性,應該避免強逼對方接受自已的理念。我們共通的目的是什麼 ? 總之就是- 生存下去- 吧 。"
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

外號: 根製作

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章chatho » 5日 11月 2005年, 16:20

namco搞咩...
過去咁多集個car physics都無進步過
好似楂飛機咁... :(
Live For Create.
頭像
chatho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章HONG KONGer » 6日 11月 2005年, 10:47

個game 裡面d車全部都系無中生有, 真車邊會飄成咁樣.
第五代我玩過兩次就冇玩了.
HONG KONGer
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章underbuffer » 6日 11月 2005年, 14:20

Ridge Racer個??就系”快感”&”originality”。?可以話改就改呢。。。
唔知尼到有無人系同我一樣系Ridge Racer既中實fans呢? 
果陣PS&PSP都系為o左Ridge Racer而買、、、不過今次睇定D先、忍住手系公司玩o下就算、、、
唔知香港多唔多人?買xbox360呢?
underbuffer
討論區新秀
討論區新秀

文章HONG KONGer » 6日 11月 2005年, 15:23

我以前系Ridge Racer己既fans(第一第二代), 覺得畫面好靚, 暢順, 仲系早時代既3D racing game. 我也特登買了RR4 PS 碟在電腦玩. 不過..., 後來玩了 SEGA個 F355 Challenge 才發覺Ridge Racer有問題.
最後由 HONG KONGer 於 6日 11月 2005年, 21:58 編輯,總共編輯了 1 次。
HONG KONGer
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章chatho » 6日 11月 2005年, 21:29

老實講我都系NAMCO的忠實fans
RR一至四集都有玩,亦都知道佢sell速度感
不過...個感覺唔似楂緊車...所以都系玩番GT4算...

p.s.:個人最鍾意第一集同第四集,第一集愛佢夠單純,第四集愛佢個controller :mrgreen:
Live For Create.
頭像
chatho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章HONG KONGer » 6日 11月 2005年, 21:56

雖然1-5集control好假, 但CG看上去不錯, 第六集畫面會較自然.
HONG KONGer
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章blackcct » 30日 12月 2005年, 18:23

"拖上拖下波甩尾入彎"乃RR 傳統特色,相信每出新一輯都唔會變 :mrgreen:
blackcct
討論區新秀
討論區新秀

回到 Game Development

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 25 位訪客