[CGVS] " Monster " by moc

Competition Art Works
參賽者在此發放 WIP

WIP

文章moc » 11日 2月 2005年, 19:23

疤痕修改了..........這個整個嘔泡..........手工成份十二成..........

各位大哥大姐.............小弟好鬼俾心機整架...............
啱睇唔啱睇都留小小訊息.............千幾人點擊...........得十幾個貼回........
人地以為我自己起勢點................幫幫手.............
附加檔案
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章leeho » 11日 2月 2005年, 19:34

:lol: 要睇一定要點 :wink: 好的作品是會多人點擊 :mrgreen:
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

WIP

文章moc » 12日 2月 2005年, 03:39

兄弟.....多謝留言.......發多張進度......

女體大致定案...........各部份都七七八八.....
附加檔案
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章moc » 12日 2月 2005年, 03:41

這次是"頭堆"的具體測試定案,.............
頭部特寫......暫時堆放在一起先........下轉"溶合"........
附加檔案
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

聽下你話先

文章Joey Chan » 12日 2月 2005年, 03:51

Moc 兄,你果然系個好勁既Lwer,我諗今次比賽D參加者都好熟練(3D 的技巧),真系
好好玩.....你叫人點敢留言比你呀,你D野甘"恆",見到都驚......系咪......
忘了是怎麼開始,也許就是對你的一種感覺,忽然間發現自己,已深深愛上你 ,真的很簡單!沒有後悔為愛日夜去跟隨,那個瘋狂的人就是我 !
頭像
Joey Chan
討論區新秀
討論區新秀

文章ws » 12日 2月 2005年, 04:04

好強的對手!!!!! :D
ws
討論區新秀
討論區新秀

文章moc » 12日 2月 2005年, 04:10

我剛剛那邊在你個貼上留言.........你原來在這邊說話.......
唔好咁講..............呢個比賽.........系香港方面比較少有.........
好話唔好聽.............佢可以代表香港這方面的勁度..........
各位都要把自己懂的...............醉心的.............統統倒出來......
渾身解數.....................給其他人看到咱們香港這方面的能力.........
我依然相信你放幾多心機精神,時間.............結果人家是會感受到的.........
因為我以後或會不能再整..............
我自己是打算放盡去check一check自己.........也算是一個裡程碑........
告訴大家我有幾愛手辦............我愛模型..................我愛SMH.........我愛怪誕物事................
各位俾心機..................落力去做.............結果系點...........得益都系自己...........................去馬.......................
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

多謝寶貴意見....

文章Joey Chan » 12日 2月 2005年, 04:22

Moc 兄原來你都鍾意SMH架?同志黎堝...其實我依家並唔系剩玩Shader同Texture..我主要系試緊Zbrush....個頭都系Zbrush整出黎Gar....另外我都試過用LW黎render...但系並唔太理想....我都有睇電腦廣場 D 教程Gar.
忘了是怎麼開始,也許就是對你的一種感覺,忽然間發現自己,已深深愛上你 ,真的很簡單!沒有後悔為愛日夜去跟隨,那個瘋狂的人就是我 !
頭像
Joey Chan
討論區新秀
討論區新秀

文章badBoy » 12日 2月 2005年, 05:00

正! :mrgreen:
不過個人覺得暫時個頭同個身都系未夾得好好.
有d各還各咁樣...
同埋肚個條疤暫時可能得一條關系,好起同好覺眼.
中間個咀系未真系會整到女性性器官咁樣?如果系整出來應該幾正!不過應該是打直不是打橫的吧~
純粹個人意見! :mrgreen:
badBoy
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章moc » 12日 2月 2005年, 05:09

喂......兄弟.......都話唔系女人性器官.................邊有牙架
最多系似.......................你咁樣會搞到各位溜覽的女網友憎惡.......

"堆頭"同個女體暫時唔多夾..............是的............跟我看法一樣.......
不過我都想好了一個"過渡"的方式.......但這個要在調質地時做.........
總之頭堆部份是給我自己玩的................
enjoy下先.............幾個頭..........幾個表情..............
忘了貼個"滴臘狀"的膝頭.............
附加檔案
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章Joey Chan » 12日 2月 2005年, 05:23

點解你地個個都唔駛Z....Z.....Z....?
頭像
Joey Chan
討論區新秀
討論區新秀

文章HapZungLam » 12日 2月 2005年, 05:34

hum.....

Every parts looks great individually. But when you put them together, it becomes not as good as your sketeches. Your sketeches is more "belivable".
頭像
HapZungLam
討論區主持
討論區主持

文章Kenny Tse » 12日 2月 2005年, 15:21

正期待你的大作 , 有創意 , 我鍾意 !
頭像
Kenny Tse
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: AstroboyKT

文章moc » 12日 2月 2005年, 20:15

多謝各位意見..............
確實.........實體後跟色稿是有一點出入..........
這點我會檢討下.............
發多張"堆頭"的制作過程....
附加檔案
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章moc » 12日 2月 2005年, 20:16

WIP..........
"堆頭"的線圖....
附加檔案
頭像
moc
CGV討論區會員