請問香港插圖藝術學院現在還可以報名嗎?

CG Education
討論有關CG課程,不論初學者/持續進修/ 學位或碩仕課程 ; 以及本地,國內或外地升學等.

請問香港插圖藝術學院現在還可以報名嗎?

文章0304 » 22日 8月 2008年, 15:51

我今年會考完,想讀請香港插圖藝術學院

現在還可以報名嗎?
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章h2o » 22日 8月 2008年, 19:24

有冇呢間野既 website? 我上網 search 都搵唔到d 咩資料, 咩人教, 教得好唔好都唔知......

我覺得你應該留意下 IVE 或者其他認可既學校好d
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章wkin99 » 22日 8月 2008年, 23:25

這學院由前大一插畫主任道師吳劍明sir開辦(他也曾是我的插畫老師),都十多年,那裡用較傳統畫藝技巧教授,如素描,寫生,默畫...,想學CG類圖像技術,就未必式合.

香港插圖美術學院
九龍彌敦道511號彌敦道大樓3樓
電:27810037
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 22日 8月 2008年, 23:30

哦, 吳 sir 個間..... 當興趣跟佢學野 ok 架, 但你啱啱 f.5 畢業, 為左將來搵工, 先讀正式院校既 course 先la, 有個底再跟佢學野都未遲 :wink:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章wkin99 » 22日 8月 2008年, 23:35

原來之前以有人post過相關主題.
:mrgreen: http://www.cg-forum.com/main/viewtopic.php?t=7815
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章zeegee » 1日 9月 2008年, 16:08

系個度學緊 但bobby sir promise左我地teach us, 成年都冇teach過我地, 都幾唔開心 我入去系想同佢學野架ma 佢就話就快就快...唉
zeegee
討論區新秀
討論區新秀

文章CwC » 13日 9月 2008年, 13:41

zeegee 寫:系個度學緊 但bobby sir promise左我地teach us, 成年都冇teach過我地, 都幾唔開心 我入去系想同佢學野架ma 佢就話就快就快...唉

唔系好明, 你系e家o系佢度學緊但又唔教你 = =?
Bobby sir 幾個月都開左班, 我5月開始返, 佢7月又有開班, e家唔知.....
如果真系想問佢有冇班開既就夜晚打比佢啦, 日頭冇人o系果度~
CwC
討論區新秀
討論區新秀

文章zeegee » 23日 9月 2008年, 00:01

系第2個教law
zeegee
討論區新秀
討論區新秀

文章CwC » 24日 9月 2008年, 13:08

zeegee 寫:系第2個教law

我以為得佢一個教tim....原來仲有其他阿sir = ="
CwC
討論區新秀
討論區新秀

文章web_sdas » 26日 9月 2008年, 15:46

其實同區都有好多很不錯的畫室, 何不考慮下其他?
web_sdas
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 C G 課程及進修交流

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 27 位訪客