Andrew Lee + Jack Lee

CG Education
討論有關CG課程,不論初學者/持續進修/ 學位或碩仕課程 ; 以及本地,國內或外地升學等.

文章Andrew Lee » 16日 9月 2009年, 22:42

已經開左學, 但如果吾介意上少幾堂, 仲歡迎加入
www.andrewlee.hk
頭像
Andrew Lee
討論區主持
討論區主持

外號: Andrew Lee

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章Cyclopsll » 26日 9月 2009年, 09:17

我想問, OPTION B是不是可只修幾科?
.....可惜MISS左9月的開學時間....

第二科是什麼時候開始? 還是同時間開始的?
又要找工作了

有沒有公司招聘人手中

我的興趣及比較擅於motion, 其次是model
頭像
Cyclopsll
討論區新秀
討論區新秀

文章peterson » 27日 9月 2009年, 20:29

To Andrew Lee,

希望你能向觀塘職訓suggest一下,多搞一些插畫的晚上的group certificate or diploma課程,thank you very much.

因很多人都想在晚上學學插畫,而且我注意到觀塘職訓一般的晚上課程學費是比較低,應該會有甚多人有興趣的,thank you.
peterson
討論區新秀
討論區新秀

文章Andrew Lee » 27日 9月 2009年, 23:13

Cyclopsll 寫:我想問, OPTION B是不是可只修幾科?
.....可惜MISS左9月的開學時間....

第二科是什麼時候開始? 還是同時間開始的?

課程已經於 9 月 1 日開始左.
option B 你想讀邊科就修邊科
第二科大概農歷新年後開始
頭像
Andrew Lee
討論區主持
討論區主持

文章Andrew Lee » 27日 9月 2009年, 23:27

peterson 寫:To Andrew Lee,

希望你能向觀塘職訓suggest一下,多搞一些插畫的晚上的group certificate or diploma課程,thank you very much.

因很多人都想在晚上學學插畫,而且我注意到觀塘職訓一般的晚上課程學費是比較低,應該會有甚多人有興趣的,thank you.

其實 ktvtc 一直都想開多些夜校課程, 亦一直想我參與課程.反而系我本個人覺得插畫課程比較適合日夜.所以遲遲都未開得成.插畫系一個需要大量時間練習既課目.朝早有份工,夜晚返學,要抽大量時間練習,系非常有難度,需要很高既自我推動能力.
頭像
Andrew Lee
討論區主持
討論區主持

文章rango_ck » 22日 10月 2009年, 01:38

我想學畫畫, 那4個夜班課程我應該上哪一個??
我沒畫功底
rango_ck
討論區新秀
討論區新秀

文章Andrew Lee » 22日 10月 2009年, 09:12

rango_ck 寫:我想學畫畫, 那4個夜班課程我應該上哪一個??
我沒畫功底

如果想學畫畫, 可以報讀一些插畫課程, 例如呢個

'插畫設計高級文憑
Advanced Diploma in Illustration & Design'

http://www.ktvtc.org.hk/chines_b5/day/c ... p?recno=27
頭像
Andrew Lee
討論區主持
討論區主持

文章rango_ck » 22日 10月 2009年, 11:22

Andrew Lee 寫:
rango_ck 寫:我想學畫畫, 那4個夜班課程我應該上哪一個??
我沒畫功底

如果想學畫畫, 可以報讀一些插畫課程, 例如呢個

'插畫設計高級文憑
Advanced Diploma in Illustration & Design'

http://www.ktvtc.org.hk/chines_b5/day/c ... p?recno=27

那晚間有哪個課程會對我有幫助??
我只能上晚間 =[ . . . . . . .
好想學會畫, 自己畫完用在3d, 又可以畫個游戲介面出來放在游戲企劃書裡 =[
rango_ck
討論區新秀
討論區新秀

文章Andrew Lee » 23日 10月 2009年, 08:57

rango_ck 寫:那晚間有哪個課程會對我有幫助??
好想學會畫, 自己畫完用在3d, 又可以畫個游戲介面出來放在游戲企劃書裡 =[

可以試下由插畫師協會和生產力促進局合辦既呢個課程
http://www.illustrator.org.hk/course/
頭像
Andrew Lee
討論區主持
討論區主持

文章Yan_E_型二 » 24日 10月 2009年, 00:18

有什麼這類part time 課程是還未開學,又接受緊報名,我遲左睇lee 個post!我幾想學 :oops: 跟你學下野
頭像
Yan_E_型二
討論區新秀
討論區新秀

文章Andrew Lee » 24日 10月 2009年, 00:33

Yan_E_型二 寫:有什麼這類part time 課程是還未開學,又接受緊報名,我遲左睇lee 個post!我幾想學 :oops: 跟你學下野

出年既 9 月好快到
頭像
Andrew Lee
討論區主持
討論區主持

文章wkin99 » 24日 10月 2009年, 02:15

香港插圖藝術學院

九龍彌敦道511號3樓(近油麻地地鐵站C出口)

電話:2781 0037

資深畫家,插畫家"吳劍明"先生開辦,時間比較有彈性,較著重基礎繪畫訓練.
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章rango_ck » 25日 10月 2009年, 10:47

大大們=]
我想問我系想向游戲美術的路線進發的~~
小弟住沙田的
系沙田大會堂才留意到都有素描班.........
唔知師兄你地認為這類型的班適不適合我呢~~~ ??
因為我系想畫游戲人物,背景,etc...... 唔知相唔相關呢
rango_ck
討論區新秀
討論區新秀

文章禪與靜 » 1日 12月 2009年, 16:15

Andrew Lee 寫:
rango_ck 寫:那晚間有哪個課程會對我有幫助??

可以試下由插畫師協會和生產力促進局合辦既呢個課程
http://www.illustrator.org.hk/course/

知唔知第五屈幾時開辦
禪與靜
討論區新秀
討論區新秀

上一頁

回到 C G 課程及進修交流

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 30 位訪客