CityU Maya course seems interesting!

CG Education
討論有關CG課程,不論初學者/持續進修/ 學位或碩仕課程 ; 以及本地,國內或外地升學等.

CityU Maya course seems interesting!

文章HONG KONGer » 25日 7月 2003年, 01:23

I keep hearing good things about this course and I would like to hear more opinions of this course.

I would like to apply it too! Money is not a problem for me.

I also know there are two teachers there, one for the full-time and one for part-time course. Who is better?

Please give as much as detail if U can! Thanks 8)
HONG KONGer
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章keithwmg » 25日 7月 2003年, 02:14

我是讀日班full time 的
我覺得個course 幾好,
如果你系beginner (什麼也不懂)真系可以令你初步明白什麼是cg
同埋我覺得讀呢個course 最緊要系問野,
問多d 野會學到比唔問野多好多

但系如果你對maya已有認識,
就唔知啱唔啱你......
因為而家我睇返呢個course 真系好beginner
讀完後睇書,上網睇tutorial d野個course 好多都冇教....

同埋我聽講夜班part time 因為人數關系,
問問題會有d 困難
但系我full time 就冇呢個問題 :D
keithwmg
討論區新秀
討論區新秀

文章Buzz » 25日 7月 2003年, 06:03

咁, 你就應去上下夜班課了, 堂堂都大把野學.
以前好多日校同學上完日班, 夜晚再上夜班,
學更多的東西. 上網d tutorials 真是小兒科.
上堂學的比上網學得更多.更明.

good luck. :lol: :lol:
Buzz
討論區新秀
討論區新秀

文章HONG KONGer » 25日 7月 2003年, 13:35

keithwmg 寫:但系如果你對maya已有認識,
就唔知啱唔啱你......

我只系在家裡自己睇書學左polygon modeling,噤又巖我嗎?
我在網上看你地既作品都好pro呀!所以唔會話太淺吧?

同埋我聽講夜班part time 因為人數關系,
問問題會有d 困難

夜校多D人吧?

系咪Kinson教你架?好嗎?
HONG KONGer
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章HONG KONGer » 25日 7月 2003年, 13:41

Buzz 寫:以前好多日校同學上完日班, 夜晚再上夜班,

我都想呀!不過應該唔得吧?
你系佢地既學生嗎?
HONG KONGer
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 C G 課程及進修交流

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 12 位訪客