IVE的cg問題!!!!!!!!!!!!!!!!

CG Education
討論有關CG課程,不論初學者/持續進修/ 學位或碩仕課程 ; 以及本地,國內或外地升學等.

Re: IVE(KT) HD in Digital Media

文章be@rbrick » 5日 2月 2004年, 11:37

xtu6io666 寫:出年會有 "hd in digital animation and cartoon character design"既誕生,
課程內每個軟件項目都會針對3D而設計, 最緊要仲系有個資心導師丫!!!

Hi xtu6io666
are there any news about this course ?
thanks in advance
be@rbrick
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章wang » 5日 2月 2004年, 19:53

小弟都是中五生..... 我用左3ds max 都有3-4年....
(老師教左基本技術..之後就買書自學.....)

曾經都參加過比賽... 冇拎過獎... 不過我班師兄在公開賽中得過獎... :cry:

上面果一句好似無關....

我想知有什麼課程對我有用... 小弟睇好香港的CG界 ~
畫CG的要求:時間+堅定+熱誠+毅力

努力讀書中~
頭像
wang
討論區新秀
討論區新秀

我認同johngalliano的講法

文章EricLo » 5日 2月 2004年, 22:31

johngalliano 寫:想做cg, 最好努力爭取入大學, 找個Computer Science or Computer Engineering, fine art來讀。你先至中五,唔洗急,讀好d書先,得閒玩嚇software就夠喇。

:o 我認同! 我個人經驗認為,唔系唔入大學就代表入唔到CG界,但有讀過
Computer Science or Computer Engineering, fine art在大學,系對你
將來進軍外國的不二法門,如果有看最近年的外國CG雜志都會發覺新進的3D
Artist!他們都有多個學位,你要事業可以面向國際,你就下點苦功,比心機D,
年青人! me too!

:mrgreen: ericlo :mrgreen:
Challenge Everyday!!
明天會更好!!
頭像
EricLo
CGV討論區會員
CGV討論區會員

上一頁

回到 C G 課程及進修交流

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客