anyone apply 電腦游戲及動畫高級文憑 in IVE ?

CG Education
討論有關CG課程,不論初學者/持續進修/ 學位或碩仕課程 ; 以及本地,國內或外地升學等.

文章KennyY01 » 7日 3月 2005年, 00:38

看來你還是不要讀IVE 了
我是80 的 yr3~
你要學3D... 不要進IVE
是我的終告
你運氣好可能學到小小野
運氣不好的話......上堂看tutor 播片吧!~
Ive 的導師有好和極叉...
好的得2,3個
其他就是不知所謂...
總之真的要學就去其他地方吧~~"
用D $ 上course 好過
KennyY01
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章KennyY01 » 7日 3月 2005年, 00:46

以上純個人意見
上course 不如買書 =.=v
KennyY01
討論區新秀
討論區新秀

文章小魚 » 4日 4月 2005年, 11:09

其實讀乜course系睇你想要乜! 你想要沙紙, 當然uni最靚啦, 入唔到就ive, 再唔ok先去私校! d 短期course!
我系一個電腦人, 要學3d design一定唔系讀電腦, 寫game系學code唔系design, 學ai都未到cg! 要d game公仔靚就去學design啦! direct x都未識用, 去學cg都冇用啦! 我做電腦都有一段時間, j2me都叫識少少! 不過一d design都唔識, 3d野都系初哥! 所以game programming同cg系兩樣野!
小魚
討論區新秀
討論區新秀

文章9ming » 31日 7月 2005年, 23:45

KennyY01 寫:看來你還是不要讀IVE 了
我是80 的 yr3~
你要學3D... 不要進IVE
是我的終告
你運氣好可能學到小小野
運氣不好的話......上堂看tutor 播片吧!~
Ive 的導師有好和極叉...
好的得2,3個
其他就是不知所謂...
總之真的要學就去其他地方吧~~"
用D $ 上course 好過

我同意kenny 講法..
我系81 的yr3
頭像
9ming
討論區新秀
討論區新秀

文章qbb-is-back » 1日 8月 2005年, 01:15

小魚 寫:其實讀乜course系睇你想要乜! 你想要沙紙, 當然uni最靚啦, 入唔到就ive, 再唔ok先去私校! d 短期course!
我系一個電腦人, 要學3d design一定唔系讀電腦, 寫game系學code唔系design, 學ai都未到cg! 要d game公仔靚就去學design啦! direct x都未識用, 去學cg都冇用啦! 我做電腦都有一段時間, j2me都叫識少少! 不過一d design都唔識, 3d野都系初哥! 所以game programming同cg系兩樣野!

right :D
This forum is too more design 戇鳩 仔

And the 戇鳩 admin
qbb-is-back
討論區新秀
討論區新秀

文章qbb-is-back » 1日 8月 2005年, 01:16

屌你 ,戇鳩admin
qbb-is-back
討論區新秀
討論區新秀

上一頁

回到 C G 課程及進修交流

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客