[問題]請問香港有什麼degree課程系讀cg之類既多媒體課程架?

CG Education
討論有關CG課程,不論初學者/持續進修/ 學位或碩仕課程 ; 以及本地,國內或外地升學等.

[問題]請問香港有什麼degree課程系讀cg之類既多媒體課程架?

文章shape » 14日 1月 2005年, 22:16

你好我系新會員

我而家向ive夜校讀緊多媒體既high dip.
讀埋今年就完
想報degree,但搵過好似只有city有呢類課程仲要只有full time.
想問下各位知唔知有冇其他途徑?
shape
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章Terry » 15日 1月 2005年, 11:11

尼度有part time degree
BA in Applied and Media Arts
http://artschool.hkac.org.hk/www/chi/pr ... reaCode=ME
唔知有無人讀過尼個programme?
設施同師資怎樣?
頭像
Terry
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章小淳 » 29日 1月 2005年, 01:06

i also want to know that anyone studying in Art school? are you share here? :)
i also plan to take Maya course, but don't know where to study is good :oops:
小淳
討論區新秀
討論區新秀

文章9ming » 31日 7月 2005年, 23:53

Terry 寫:尼度有part time degree
BA in Applied and Media Arts
http://artschool.hkac.org.hk/www/chi/pr ... reaCode=ME
唔知有無人讀過尼個programme?
設施同師資怎樣?

如果俾得起9皮野既話呢個都系一個好choice
但系睇你介唔介意個degree 冇hon
頭像
9ming
討論區新秀
討論區新秀

文章luxoJr » 1日 8月 2005年, 02:31

想報degree,但搵過好似只有city有呢類課程仲要只有full time.
想問下各位知唔知有冇其他途徑?

你想讀part time?

其實除左city, bu 同 poly都有 多媒體讀
頭像
luxoJr
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章 » 16日 9月 2005年, 01:24

唔好意思~~
想問下art school ge degree認受性系點ga?
系咪會差過d大學個d ga?

同埋degree有hon同冇hon ge主要分別又系咩?
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 16日 9月 2005年, 09:57

我就覺得分別不大..... 最仲要都系睇你 portfo 姐

不過如果想出國工作就可能有分別, 申請 working visa 你一定要有 degree, art school 同 大學既分別...... 我都唔知佢地會點睇....... :roll:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章teddybearbear » 18日 9月 2005年, 18:16

Art School 個 BA in Applied and Media Arts 課程其實系同理工SPEED合辦, 而學歷頒贈亦系由SPEED負責, 認受性就應該無問題!

http://www.speed.polyu.edu.hk/speed/adm ... /5_ama.pdf

而 Art School 就有自已的 H.Dip. in Media Arts, 個課程就已經過左學歷評審局既學歷評審。
teddybearbear
討論區新秀
討論區新秀

文章 » 19日 9月 2005年, 13:37

to teddybearbear, h2o:

感謝回答~~
討論區新秀
討論區新秀

回到 C G 課程及進修交流

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客