有什麼高級文憑(夜間)(關於動畫...Game...)可以介紹?

CG Education
討論有關CG課程,不論初學者/持續進修/ 學位或碩仕課程 ; 以及本地,國內或外地升學等.

有什麼高級文憑(夜間)(關於動畫...Game...)可以介紹?

文章gp05r » 19日 8月 2005年, 07:56

thx^^
gp05r
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章小淳 » 19日 8月 2005年, 11:09

I want too....
pls advise
小淳
討論區新秀
討論區新秀

文章陳根 » 19日 8月 2005年, 11:39

個人覺得最有問題o既系問題裡面寫住四個字...."高級文憑"...點解又系以學歷考慮行先 ? 就系因為呢四只字,我變得唔知應該點答喎。
右:"我們應該尊重不同種類所擁有的不同天性,應該避免強逼對方接受自已的理念。我們共通的目的是什麼 ? 總之就是- 生存下去- 吧 。"
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

外號: 根製作

文章小淳 » 19日 8月 2005年, 11:45

so, do you know any course except HD?
小淳
討論區新秀
討論區新秀

文章陳根 » 19日 8月 2005年, 12:14

其實我o既意思唔系指個課程系HD 唔讀得,只系修讀同動畫或者game o既理程,學歷o既高低唔會系最大o既考慮因素黎,所以先咁講o者,希望你明白。

至於課程推介..如果想一個課程乜都有,呢度就有一堆
http://www.mic.polyu.edu.hk/speed/index4.htm

不幸地,城大scope 個animation course 好似變左毅進計劃課程.. 你地又少左個選擇啦。
右:"我們應該尊重不同種類所擁有的不同天性,應該避免強逼對方接受自已的理念。我們共通的目的是什麼 ? 總之就是- 生存下去- 吧 。"
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章陳根 » 19日 8月 2005年, 12:32

仲有,街上o既電腦雜志,通常都會有game 同animation 課程o既廣告o既,都可以參考下o既,不過,我o既個人意見系,如果唔知教o既人o既背境,就要諗清楚先報。

以下系藝術中心o既相關課程,又睇下有無野o巖讀。
http://artschool.hkac.org.hk/www/chi/programme/short_course.php?areaCode=ME
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章gp05r » 20日 8月 2005年, 08:19

因為有個學位+作品應該比較好...^^
我是學maya 的~
art centre那個..一星期要上3~4堂...我要上班...根本上不到
理工那個是教maya 的嗎???個網好似冇寫
還有沒有多一些..thx 你陳根...
我找來找去都是ive的.."
gp05r
討論區新秀
討論區新秀

文章小淳 » 20日 8月 2005年, 12:53

THANK YOU THANK YOU
小淳
討論區新秀
討論區新秀

文章S'tephen » 20日 8月 2005年, 13:38

系呢! 唔知那裡有夜間陪訓課程讀呢! 都系時候為將來打算一下

聽過:

香 港 生 產 力 促 進 局 與 萬 寬 電 腦 藝 術 設 計 有 限 公 司 合 辦 的 “ 電 腦 動 畫 及 特 別 效 果 設 計 制 作 文 憑 課 程 ”的開學講座
( :mrgreen: 名字太長了! )

個夜間課程好似唔錯喎!

PS. 我都覺得現有的高級文憑入學門檻都重好高!

PS. PS. 多D不同開學講座的話是吸引到好多人好多人讀唷! :D
(特別系d散 course,又唔做宣傳,找鬼知囉!)
頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章小淳 » 20日 8月 2005年, 15:04

S'tephen 寫:系呢! 唔知那裡有夜間陪訓課程讀呢! 都系時候為將來打算一下

聽過:

香 港 生 產 力 促 進 局 與 萬 寬 電 腦 藝 術 設 計 有 限 公 司 合 辦 的 “ 電 腦 動 畫 及 特 別 效 果 設 計 制 作 文 憑 課 程 ”的開學講座
( :mrgreen: 名字太長了! )

個夜間課程好似唔錯喎!

PS. 我都覺得現有的高級文憑入學門檻都重好高!

PS. PS. 多D不同開學講座的話是吸引到好多人好多人讀唷! :D
(特別系d散 course,又唔做宣傳,找鬼知囉!)

Yes, stephen, I also heard about that, the cost of this course is 27000(one installment) for half year.

I hope someone who already taken this course can share in this forum.....
小淳
討論區新秀
討論區新秀

文章airjason » 27日 8月 2005年, 01:55

呢個course都唔錯嫁, 我都系讀呢個course跟住入左行
頭像
airjason
討論區新秀
討論區新秀

文章S'tephen » 27日 8月 2005年, 02:18

airjason 寫:呢個course都唔錯嫁, 我都系讀呢個course跟住入左行

系呢! 你們個website 點去呢! 你們的片有無得download ?
好鬼正!

頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 C G 課程及進修交流

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客