EA 閃身大法了得

CG Education
討論有關CG課程,不論初學者/持續進修/ 學位或碩仕課程 ; 以及本地,國內或外地升學等.

EA 閃身大法了得

文章陳根 » 13日 12月 2005年, 12:13

左閃右避,響大陸開studio,再響星加波開,就系唔響香港開公司....其實曾幾何時EA 都好似話會響香港開架...

http://news.awn.com/index.php?ltype=top&newsitem_no=15608
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

外號: 根製作

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章noomo » 13日 12月 2005年, 12:20

如果想大公司在港開設公司,政府通常會提供某種優惠去吸引。加上政策上要有實質的支持。好可惜我o地政府只懂成立什麼委員會,去研究研究再研究,都得不出什麼實際行動。
頭像
noomo
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章Terry » 13日 12月 2005年, 12:40

唉......
頭像
Terry
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章LAMZA » 13日 12月 2005年, 15:00

香港政府對游戲產業好似冇乜點落力支持過~o~
總覺得是小圈子游戲!
頭像
LAMZA
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章DEON CHAN » 13日 12月 2005年, 17:51

好可惜我o地政府只懂成立什麼委員會,去研究研究再研究,都得不出什麼實際行動。

我估計的委員會研究完後的結論是:
香港在這方面無其他地方的優勢,出頭及成功的機會少......
所以口頭上永遠支持,
實際不會有行動。
DEON CHAN
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章leeho » 13日 12月 2005年, 20:40

:mrgreen: 我是EA支持者 , 每晚都激戰拿分升級 , :mrgreen: 好正 !\

陳根兄有無玩 : 戰地風雲2 , 特戰板 :wink:
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章陳根 » 13日 12月 2005年, 22:14

leeho 寫::mrgreen: 我是EA支持者 , 每晚都激戰拿分升級 , :mrgreen: 好正 !\

陳根兄有無玩 : 戰地風雲2 , 特戰板 :wink:

呢排比較忙d,無點打機囉。記得好多年前,3Do 有只 EA 出o既Need for Speed ,唔系主打為斗速度,反而有d 似渣住部車四圍走咁,好有駕駛樂趣架。忙完我最想玩o既系 Liberty City Stories.... :mrgreen:

仲有無人記得咩叫3DO 呢....? :roll:
最後由 陳根 於 13日 12月 2005年, 22:17 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章陳根 » 13日 12月 2005年, 22:16

noomo 寫:如果想大公司在港開設公司,政府通常會提供某種優惠去吸引。加上政策上要有實質的支持。好可惜我o地政府只懂成立什麼委員會,去研究研究再研究,都得不出什麼實際行動。

同上次ILM 一樣...都系雙手送左d 機會比d 鄰居...雖然唔系話人地黎開公司我地就會發達,但總叫有機會比我地學多d 野丫。
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章EricLo » 13日 12月 2005年, 23:18

陳根 寫:
noomo 寫:如果想大公司在港開設公司,政府通常會提供某種優惠去吸引。加上政策上要有實質的支持。好可惜我o地政府只懂成立什麼委員會,去研究研究再研究,都得不出什麼實際行動。

同上次ILM 一樣...都系雙手送左d 機會比d 鄰居...雖然唔系話人地黎開公司我地就會發達,但總叫有機會比我地學多d 野丫。

香港政府只會一向推宗本地金融貿易體系,等香港金融貿易體系無曬價值啦,創意工業

先有出頭天,唉~~,無法啦....! 殺雞取卵正正是香港人的短處! :(
Challenge Everyday!!
明天會更好!!
頭像
EricLo
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 C G 課程及進修交流

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客