3D動畫課程

CG Education
討論有關CG課程,不論初學者/持續進修/ 學位或碩仕課程 ; 以及本地,國內或外地升學等.

3D動畫課程

文章nyny » 24日 4月 2006年, 22:48

nyny
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章CraZ3D » 24日 4月 2006年, 22:57

:o
你系為趣興玩3d ,定系為入行先 ?
頭像
CraZ3D
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 富X代

文章nyny » 24日 4月 2006年, 23:47

CraZ3D 寫::o
你系為趣興玩3d ,定系為入行先 ?

暫時興趣較多..
因為入行 我唔敢講自己有冇咁既能耐
nyny
討論區新秀
討論區新秀

文章johngalliano » 16日 6月 2006年, 08:56

新楚留香, 龍騰虎躍, 我的野蠻同學, 少年張三豐, 血胎換骨, 齊天大聖孫唔空,天脈傳奇, 黑俠II
cg來講冇出系佳作, 可以俾到咩production經驗你呀...有錢就去外國讀,冇錢就自修罷啦。
johngalliano
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章Joe kwan » 3日 10月 2006年, 16:26

我覺得要讀maya一定要上堂學, maya 博大精深 易學難精. 有老師問始終都會學怏d, 當你想放棄時還有他們pick up你.
但系這課程對做一個全面的動畫吳夠個喎! 我諗你都系搜集多幾間學院比較嚇好喎!
一個好的動畫課程, 應該要有
劇本(Script, 鏡頭調導, drawing(用來畫storyboard, 雕塑(立體比例, R&D. 電影歷史... ... ... 的東西學的.

純粹個人意見
頭像
Joe kwan
討論區新秀
討論區新秀

文章deshk » 17日 12月 2006年, 18:57

就算去外國讀,都要小心搵學校ar, 我讀個度都冇乜教,我都系自修咋。
仲有我唔識,去問個lecturer ... 佢都唔識haha...
deshk
討論區新秀
討論區新秀

文章sobig » 17日 12月 2006年, 22:15

deshk 寫:就算去外國讀,都要小心搵學校ar, 我讀個度都冇乜教,我都系自修咋。
仲有我唔識,去問個lecturer ... 佢都唔識haha...

有d好勁架, 之前有個australia tutor同我講, 佢話我做學生唔洗做咁high end,
叫我咪做咁多野, 做夠要求就ok,
最後重話唔識 :)
香港 3ds max 用戶組

cg is for fun, not for money.
otherwise, cg is not yours.
頭像
sobig
討論區主持
討論區主持

文章deshk » 18日 12月 2006年, 07:58

系我咁唔好彩,咁巖遇到個差姐 : p
不過冇所謂la, 有時經一事,長一智,咪當系從mistake 中學習lor : )
deshk
討論區新秀
討論區新秀

回到 C G 課程及進修交流

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客