外國讀CG...有冇好介紹?

CG Education
討論有關CG課程,不論初學者/持續進修/ 學位或碩仕課程 ; 以及本地,國內或外地升學等.

外國讀CG...有冇好介紹?

文章alien725 » 19日 12月 2006年, 01:53

我黎緊讀完3年既 IVE - High Dip.
讀完都好似咩都唔識咁...
有冇brother 可以介紹一d外國出名既地方讀CG?
系咪讀Maya最好? 我最叻都系Maya...
如果可以一年內仲好 !
麻煩大家俾d 意見>"<
急!
頭像
alien725
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章timmy » 20日 12月 2006年, 05:30

read old post

>想請問有關去外地從事cg的經驗
http://www.cg-forum.com/main/viewtopic. ... &highlight
頭像
timmy
討論區新秀
討論區新秀

Best school in Vancouver

文章phillix » 25日 12月 2006年, 15:14

VFS Vancouver Film School has 1 year

or Capillano College also famous for 3D animation !

Good ga ! But .......Expensive ! :roll:
Inspiration is never ending and impossibe is nothing ............
頭像
phillix
討論區新秀
討論區新秀

cotinu

文章phillix » 25日 12月 2006年, 15:15

........ u can searching the website by Google .....
Inspiration is never ending and impossibe is nothing ............
頭像
phillix
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 25日 12月 2006年, 15:47

咁點解唔出黎做下野先呢? 有工作經驗, 又可以試下個方向啱唔啱, 跟住再睇下可以邊到進修.
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章sobig » 26日 12月 2006年, 05:26

agree
香港 3ds max 用戶組

cg is for fun, not for money.
otherwise, cg is not yours.
頭像
sobig
討論區主持
討論區主持

文章HammerChugoh » 26日 12月 2006年, 15:19

有陣時想話去留學留一年有d浪費..... 要學野起碼要兩年度喇.
Houdini, please do the magic.
www.cgwiki.jot.com
HammerChugoh
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章alien725 » 27日 12月 2006年, 01:52

嗯...其實自己都系咁諗, 一年真系未必夠, 但系仲有好多因素影響緊...
一來...其實我就已經唔年輕啦, 仲未入行... 已經好大既缺點...
所以時間系一個問題, 仲有拍緊拖又唔想離開太耐...
試工作方面, 有人俾個意見我,
當我專心系一間公司工作既時候,
你就唔會想離開你既工作...
你既公司亦唔會想你對公司咁唔專一想離開讀書再返黎...

所以都好難決定><
頭像
alien725
討論區新秀
討論區新秀

回到 C G 課程及進修交流

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客