Speed Painting

公開制作中的 2D/插圖/慨念圖或有關Making of,與其他網友論討

版主: purehay, Andrew Lee

Re: Speed Painting

文章毒身屎 » 5日 3月 2011年, 22:49

raybon 畫簡單character design比畫機械人好喎
毒身屎
討論區新秀
討論區新秀

外號: 毒身屎

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章毒身屎 » 5日 3月 2011年, 22:56

wkin edge處理點解有D好“倔”的感覺﹖
那個兔仔同魚都很可愛
較適合這種“粗大”又"soft"嘅brush
那個女巫就顯得非常粗糙

用PS﹖ SAI﹖ ARTRAGE﹖
毒身屎
討論區新秀
討論區新秀

文章毒身屎 » 5日 3月 2011年, 23:01

大家其實係咪做緊相關工作﹖﹖freelance? permanent?

定純粹興趣所致﹖

還是正以此為目標進發中﹖﹖
毒身屎
討論區新秀
討論區新秀

文章raybon » 13日 3月 2011年, 00:23

毒身屎 寫:raybon 畫簡單character design比畫機械人好喎

但係我都係鐘意畫機械人多啲呢。
附加檔案
raybon
討論區新秀
討論區新秀

文章raybon » 13日 3月 2011年, 00:29

黎多兩張。

raybon
討論區新秀
討論區新秀

文章毒身屎 » 1日 4月 2011年, 05:06

raybon不如試下只畫同一個character/robot
可以加強每次畫的完成度
毒身屎
討論區新秀
討論區新秀

文章wkin99 » 1日 4月 2011年, 15:21

毒身屎 寫:raybon不如試下只畫同一個character/robot
可以加強每次畫的完成度

你也一齊畫吓野啦.... :wink:
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章raybon » 3日 4月 2011年, 14:31

毒身屎 寫:raybon不如試下只畫同一個character/robot
可以加強每次畫的完成度

我都係多心,鐘意乜都畫啲,好難要我傳注一個character呢。

圖檔
raybon
討論區新秀
討論區新秀

文章ML » 3日 4月 2011年, 15:59

小弟有個問題想問..
Speed painting.. 其實普遍繪畫多久才算跟得上世界的Speed painting(時間方面)?
小弟要繪一張"唔靚的"也要用上3-5hrs, (有上色的, 60%有少許details位..)
但見到此post內有些圖完成度甚高, 所以很想了解一下"繪圖與時間"的普遍比例~
小要求...
可以既話, 有畫過圖, 見到此問的人也答答我嗎? ((因為我見呢到好似唔太多人會回覆@@''
唔該哂~
ML
討論區新秀
討論區新秀

文章ML » 3日 4月 2011年, 16:06

毒身屎 寫:大家其實係咪做緊相關工作﹖﹖freelance? permanent?

定純粹興趣所致﹖

還是正以此為目標進發中﹖﹖

你好!!! 我是3d animator, 我也很好奇你是幹什麼的?^^

我畫畫是出自興趣和舒情.. 當然還有是想變強, 愈畫愈靚

我是新手, 雖然未貼過畫, 但希望加入這兒, 交流與學野~
ML
討論區新秀
討論區新秀

文章wkin99 » 6日 4月 2011年, 17:35

無聊"釣吓魚"!!!!!!

覆樓上果位,有關Speed Painting,你可睇番樓主第一版開post所講的,可能有d了解,我就多數半個鐘至兩個鐘左右,多數是較隨意當操練.
附加檔案
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章wkin99 » 13日 4月 2011年, 02:11

繼續....
附加檔案
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章catsz » 16日 4月 2011年, 06:12

hand draw, not much done in NZ.
附加檔案
catsz
討論區新秀
討論區新秀

文章philipcheng » 18日 4月 2011年, 10:08

因公司我沒有WACOM,只好用我的手指speed painting
我有時累到流下口水 :lol:
附加檔案
photo (4).JPG
philipcheng
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章clown » 25日 4月 2011年, 17:25

圖檔

路經葵涌見到一棟很特別的舊樓,草草畫下
clown
討論區新秀
討論區新秀

上一頁下一頁

回到 2D | Concept Art (WIP)

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客