Adobe Illustrator 極致繪圖

公開制作中的 2D/插圖/慨念圖或有關Making of,與其他網友論討

版主: purehay, Andrew Lee

文章sobig » 18日 8月 2006年, 23:09

and
附加檔案
香港 3ds max 用戶組

cg is for fun, not for money.
otherwise, cg is not yours.
頭像
sobig
討論區主持
討論區主持

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章sobig » 18日 8月 2006年, 23:11

now, i have no chance to play with that sorts of drawings as i am doing 3d animation.

頭像
sobig
討論區主持
討論區主持

文章leeho » 19日 8月 2006年, 20:24

:mrgreen:
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章tklamtklam » 20日 8月 2006年, 01:25

我好多年前的ai作品
附加檔案
頭像
tklamtklam
討論區新秀
討論區新秀

文章leeho » 20日 8月 2006年, 10:25

tklamtklam 寫:我好多年前的ai作品

:o 嘩 ! 好似3d做 , 勁 :!:
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章Andrew Lee » 20日 8月 2006年, 11:35

嘩,勵害,勵害 :o
www.andrewlee.hk
頭像
Andrew Lee
討論區主持
討論區主持

外號: Andrew Lee

文章sobig » 20日 8月 2006年, 14:28

very realistic.
i love it so much.
actually, it is more than 3D drawing.
artistic work.

頭像
sobig
討論區主持
討論區主持

文章wkin99 » 20日 8月 2006年, 18:26

真系好勁,重有無貼多D。
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章tklamtklam » 20日 8月 2006年, 21:13

wkin99 寫:

有~!不過呢幅野,只系完成6成,系有條友,接咗一單系幫間公司畫飛機的,但系佢自己畫唔掂.搵我幫手~!話好急~!咁~!我無收佢訂~!即刻畫~!但系我將近6成時,打電話問佢有關圖的細節,佢竟然話呢間公司,可能唔駛畫喎~! 佢同我講其實俾佢就巳經收貨~!佢話不如我俾個原圖佢先啦~!我緊系話唔得啦~!(佢當我系傻仔)最後呢幅始終無完成,擺埋咗一邊~!
附加檔案
完成6成作品
頭像
tklamtklam
討論區新秀
討論區新秀

文章leeho » 20日 8月 2006年, 23:50

tklamtklam 寫:
wkin99 寫:

有~!不過呢幅野,只系完成6成,系有條友,接咗一單系幫間公司畫飛機的,但系佢自己畫唔掂.搵我幫手~!話好急~!咁~!我無收佢訂~!即刻畫~!但系我將近6成時,打電話問佢有關圖的細節,佢竟然話呢間公司,可能唔駛畫喎~! 佢同我講其實俾佢就巳經收貨~!佢話不如我俾個原圖佢先啦~!我緊系話唔得啦~!(佢當我系傻仔)最後呢幅始終無完成,擺埋咗一邊~!

:roll: 有無罵佢 ,
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章tklamtklam » 21日 8月 2006年, 00:00

leeho 寫:

無~!因為我同佢唔識~!佢系另外個論壇度見過我的作品,覺得我可以幫佢畫到,所以pm我,叫我幫佢畫~!佢話好急~!咁咪幫佢畫囉~!
頭像
tklamtklam
討論區新秀
討論區新秀

文章leeho » 21日 8月 2006年, 00:16

leeho 寫:

無~!因為我同佢唔識~!佢系另外個論壇度見過我的作品,覺得我可以幫佢畫到,所以pm我,叫我幫佢畫~!佢話好急~!咁咪幫佢畫囉~!

:roll: 下次收錢先畫 , 下下講個信字 , 有q用咪 :wink: 一個字 (( 錢 )) , 收訂先做 , 唔好做壞規矩 , 我以前都幫人畫個野做個稿 , 識得無收訂金 , 用左好多時間, 最後死人頭收左個稿 , 話老細唔要 , 又講故仔什麼什麼我重慘過您 , :cry:
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章tklamtklam » 21日 8月 2006年, 00:22

leeho 寫:
:roll: 下次收錢先畫 , 下下講個信字 , 有q用咪 :wink: 一個字 (( 錢 )) , 收訂先做 , 唔好做壞規矩 , 我以前都幫人畫個野做個稿 , 識得無收訂金 , 用左好多時間, 最後死人頭收左個稿 , 話老細唔要 , 又講故仔什麼什麼我重慘過您 , :cry:

就系佢話急~!無時間俾佢入錢系戶口~!例如佢晚上pm我~!我聽朝俾佢睇睇~!無時間入我戶口~!衰好心~!諗住人家可能好鬼急~!當幫嚇人~!自此之後,學你咁講~!收錢先畫~! :cry:
頭像
tklamtklam
討論區新秀
討論區新秀

文章leeho » 21日 8月 2006年, 00:31

leeho 寫:

就系佢話急~!無時間俾佢入錢系戶口~!例如佢晚上pm我~!我聽朝俾佢睇睇~!無時間入我戶口~!衰好心~!諗住人家可能好鬼急~!當幫嚇人~!自此之後,學你咁講~!收錢先畫~! :cry:

:mrgreen: 下次話知佢火燒屋 , 好心應該有 , 但是商業社會系錢行頭 , :wink:
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章tklamtklam » 21日 8月 2006年, 00:34

leeho 寫: :mrgreen: 下次話知佢火燒屋 , 好心應該有 , 但是商業社會系錢行頭 , :wink:

我果時好鬼純情呀嘛~! :mrgreen:
頭像
tklamtklam
討論區新秀
討論區新秀

上一頁下一頁

回到 2D | Concept Art (WIP)

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 16 位訪客