有感一問!

公開制作中的 2D/插圖/慨念圖或有關Making of,與其他網友論討

版主: purehay, Andrew Lee

文章S'tephen » 12日 11月 2006年, 17:08

S'tephen 寫:關於錢:我留意到圖檔

我想問一個問題,cgv系咪一個而注冊的機構?按每年續交2000元登記費。

問題本身有一個關鍵!注冊的非牟利機構系可以向政府申請支助!

頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章S'tephen » 12日 11月 2006年, 17:16

CraZ3D 寫::D 唔好講到有乜野級別之分 , 既然你果個d 所謂"百份比" 一時三刻都轉幾次 , 咁唔系亂up又系乜野 ?

算喇 , 算我多口..又爆左有 2d 比賽。

cgv系乜唔重要 , 重要系cgv 制造左平台比大家.

百份比是一個依據因素(因),推敲幾多機會出現某一個結果(果)。
百份比意義不是去否定其他野,從而打沉人,或者cgv,我從來唔鍾意咁做

我只是話過去cgv兩年內是0個巴仙,即系無攪過2d比賽,是真實無誤
頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章S'tephen » 12日 11月 2006年, 17:45

對不起!之前出現"百仙"是錯誤字,亦是使用"巴仙",而不是"百仙"。圖檔
頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章sobig » 12日 11月 2006年, 18:41

prize唔重要...最重要攪到個氣氛...攪旺佢
哩個先系比賽既目的,
我相信prize幾貴重, 參加者都要有心先會join,
or參加者冇心...prize幾貴都冇用
香港 3ds max 用戶組

cg is for fun, not for money.
otherwise, cg is not yours.
頭像
sobig
討論區主持
討論區主持

文章pazu » 12日 11月 2006年, 18:44

S'tephen 寫:
ok, fine! 我當某某都有h2o 咁高地位! 或再高幾級! 又如何
點解我覺得,h2o 真系回應緊問題,而某兩位是來興風作浪

人地就系回應你咪 9up當秘笈,咁你都睇唔出. 你o系咁講你認為2d攪唔成既睇法, 就算唔回應你都冇問題, 你要知原因就要問, 唔系扮代言人.
講興風作浪,你系大袋表, 全程長篇大論懶有point作故吹水亂up由頭帶到尾.
你d logic屎到爆, 做3d 唔洗用wacom? 要有wacom先有2d比賽, 咁何解比賽送psp 或者xbox呀,唔通做3d一定會打機, 定系你用xbox三碌齡 build model呀天才
pazu
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章S'tephen » 13日 11月 2006年, 00:30

pazu 寫:咁何解比賽送psp 或者xbox呀,唔通做3d一定會打機, 定系你用xbox三碌齡 build model呀天才

我真系唔知咁多啦! 一個唔系代言人的局外人答你唔到! 無謂扮,點扮都唔似!
:D 你問Zn (前名為administrator)
psp(cgvsponsor)http://www.cgvs.com/01_CGVS/contest_prizesSponsors.htm
xbox(Synnex sponsor)http://www.cgvisual.com/MCVS/MCVS_prizes.htm
頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章ZU » 13日 11月 2006年, 04:19

:o 凌晨4點多 , 有點神智不清 , 為免多言失禮,都系只講幾句:

CGV 攪比賽主要都系睇我地有無時間handle , 之後去搵人 sponsor 或 用我們的經費 .當然有人sponsor 可以攪好D ~~

致於CGVS 02 幾時開始及內容 , 真系要我地多點時間去攪 .

講完 !
CGVisual.com - play cg | enjoy cg !!
頭像
ZU
創辦人
創辦人

外號: CG 窮人協會榮譽會長

上一頁

回到 2D | Concept Art (WIP)

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 24 位訪客