第二屆 SOS, 赤柱 (Stanley)

公開制作中的 2D/插圖/慨念圖或有關Making of,與其他網友論討

版主: purehay, Andrew Lee

文章LAMZA » 28日 9月 2007年, 14:37

purehay 很利害,構圖可復雜~~~這個角度我覺得很難畫,所以放棄了~~~
貓毛San 第1,2張好正呀^^
telephone_fung 的幾得意~~~下次都我學下感畫

是lo~~~我都想睇下雞翼相,晚上都唔得閒,所以冇去到!
頭像
LAMZA
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章williamtsui » 28日 9月 2007年, 21:28

wkin99 寫:
williamtsui 寫:唔好意思,你喜歡周圍走,又唔見你一家三口,又同其他人唔識,自己面檬檬一條友又好似唔知點咁… :oops: 所以自己一個去左影浪花…

下次吾好啦!人多開心D,除左我個個都系後生仔女,好易傾得埋,你咁怕丑點同女仔溝通呀! 8)

OK! :wink:
頭像
williamtsui
討論區新秀
討論區新秀

文章貓毛飛揚 » 28日 9月 2007年, 22:12

整理好照片了~這裡放的是我喜歡而選出來的。
由於當時沒有留意到原來相機調到冷色調模式了,結果所有照片色彩也是偏藍色。
全數得重新把暖色調和色彩追回來,所以所有照片野後期處理過。
而這裡其中兩幅做了比較大處理的,一幅是花崗巖的淺景深效果,PS用高斯模糊制作出來;另外一幅是綜合大樓外牆與天空,這幅後期加了Fiter加深效果。
因為是DC機拍,那兩樣效果只能後期處理......
附加檔案
當一只無雀仔既腳遇上一條無貓既尾!
貓毛飛揚
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章darkie » 1日 10月 2007年, 15:35

拍得很好的照片呢 :mrgreen:
darkie
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章telephone_fung » 4日 10月 2007年, 02:56

謝謝相片
我收下囉
:D
頭像
telephone_fung
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 21日 10月 2007年, 05:58

唔記得 post 我個位朋友 d 作品添 :P

圖檔

圖檔

仲有兩幅相........
圖檔

圖檔

呢度系佢既 blog:
http://elizabethbriel.blogspot.com

Enjoy
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

上一頁

回到 2D | Concept Art (WIP)

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 28 位訪客