hi! 我系大半年前的新手ar!

公開制作中的 2D/插圖/慨念圖或有關Making of,與其他網友論討

版主: purehay, Andrew Lee

hi! 我系大半年前的新手ar!

文章smartbrainstaff » 18日 4月 2008年, 23:38

我上次post 都好耐lor! 再post d 新少少的, 多多指教 :D

這張是圖畫的一半, 另一半由於是別人畫的, 未經同意, 費時貼
圖檔

這張是與別人玩crossover, 稿件是別人畫的, 我負責上色
圖檔

呢張算系我暫時o既代表作la!
圖檔
smartbrainstaff
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章Andrew Lee » 19日 4月 2008年, 00:34

巖巖睇完你個 blog, 好多高達野喎, 點解你自己吾試下創作呢?
www.andrewlee.hk
頭像
Andrew Lee
討論區主持
討論區主持

外號: Andrew Lee

文章smartbrainstaff » 19日 4月 2008年, 00:55

Andrew Lee 寫:巖巖睇完你個 blog, 好多高達野喎, 點解你自己吾試下創作呢?

其實都試過自己創作, 但總覺得唔見得人而無上色 :oops:
討論區新秀
討論區新秀

文章purehay » 19日 4月 2008年, 02:12

放心la, 只要是用心畫的我們都會feel到的, 放心post上來吧.

我很喜歡你那張機械人的那張CG, 好有氣勢 :wink:

Add oil
頭像
purehay
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章Andrew Lee » 19日 4月 2008年, 02:31

冇得同大河原邦男比, 同埋點吾夠人好, 始終都系原創, 始終都系自己野
www.andrewlee.hk
頭像
Andrew Lee
討論區主持
討論區主持

外號: Andrew Lee

文章wkin99 » 19日 4月 2008年, 02:54

賤人君子,歡迎呀,幾時同我crossover下. :mrgreen:
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章smartbrainstaff » 19日 4月 2008年, 09:30

to purehay: 多謝啊! 機械人果張畫左成個星期, 總算無白廢心機 :)
to Andrew Lee: 咁我嘗試下出D自己野la! 到時再貼 :)
to wkin99: 都得ga! 不過而家要排隊排到第八個, 你介吾介意等下 *)*
討論區新秀
討論區新秀

文章wkin99 » 19日 4月 2008年, 15:51

smartbrainstaff 寫:to wkin99: 都得ga! 不過而家要排隊排到第八個, 你介吾介意等下 *)*

無問題!如果我未死既話,照等. :mrgreen:
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章wkin99 » 19日 4月 2008年, 15:53

咪講咁多住,快報名參加這比賽先. :P

http://www.cg-forum.com/main/viewtopic.php?t=9616
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章smartbrainstaff » 22日 4月 2008年, 10:32

wkin99 寫:咪講咁多住,快報名參加這比賽先. :P

http://www.cg-forum.com/main/viewtopic.php?t=9616

吾覺吾覺原來時日無多了 :oops:
討論區新秀
討論區新秀

文章jimmywong » 11日 4月 2009年, 06:18

天原突破,正!!
頭像
jimmywong
討論區新秀
討論區新秀

回到 2D | Concept Art (WIP)

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客