大學三年級作品

公開制作中的 3D 圖片或有關的Making of,與其他網友論討

文章purehay » 6日 6月 2007年, 12:37

sobig 寫:harry哥...
download功課來交,
大把呢d人, 你可以做既只有兩樣野,
1. send哂d可以download既link or simple俾tutor(傻仔先做).
2. 將自己份功課做得好過人地download既.(其實唔難).

我之前讀書,眼見好多人澳洲佬(aussie)咁做,
我會選擇第二種方法.
做好d自己份功課, 俾佢地見你自己做既都好過佢download返來.
之後佢地就會圍住哂,問你點樣做.... :)

冇錯, 絕對同意! 只有用心做自已的work 才能說服人和更有自已的style.
頭像
purehay
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章soSmall » 13日 6月 2007年, 21:36

sobig 寫:
harryling 寫:系、可以唔俾uni限死、但系我成日比uni既同3d industry無直接關系既工課阻住我做同練自己野、少左好多時間。一陣時又要去做Flash、一陣時又要去做排版D野 :x 。攪到周身刀、但無張利、出吾到無超必 :-?

又有同感, 作為multimedia人, 我之前都會有好多course,flash, director, html, video, 2d, 3d, 4d, concept,painting. 好多唔同種既courses要handle. 好辨我還可以work with.

有冇時間去玩3d, 又系睇自己安排,
我會將所有3d 功課做到最好, 我會做到超過佢地既要求幾倍, even 100倍.
做到連tutor都要叫我唔洗做得咁靚, 就就差不多 :)
只有咁樣, 先可以學到野, 仲要自己搵info, 因為佢地未必個個可以教到你想學既野.

when grad? :)

年尾grad。
頭像
soSmall
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章soSmall » 13日 6月 2007年, 21:43

purehay 寫:
1. send哂d可以download既link or simple俾tutor(傻仔先做).
2. 將自己份功課做得好過人地download既.(其實唔難).

我會選擇第二種方法.
做好d自己份功課, 俾佢地見你自己做既都好過佢download返來.

冇錯, 絕對同意! 只有用心做自已的work 才能說服人和更有自已的style.

努力做緊、但仲未做到能說服它人 :cry: :-| 、好似Pure你咁 :mrgreen:
頭像
soSmall
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章sobig » 14日 6月 2007年, 00:24

咁年尾等你好消息 :)
香港 3ds max 用戶組

cg is for fun, not for money.
otherwise, cg is not yours.
頭像
sobig
討論區主持
討論區主持

文章purehay » 14日 6月 2007年, 01:10

harryling 寫:
purehay 寫:

我會選擇第二種方法.

努力做緊、但仲未做到能說服它人 :cry: :-| 、好似Pure你咁 :mrgreen:

總之大家努力la :)
頭像
purehay
CGV討論區會員
CGV討論區會員

上一頁

回到 3D Works (WIP)

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 16 位訪客