ecat | MAVS | WIP | Student Group

公開組- 冠軍:HKD 6,000
學生組- 冠軍:HKD 3,500
比賽已結束!! 恭喜各得獎者

ecat | MAVS | WIP | Student Group

文章ecat » 27日 12月 2007年, 01:59

我的故事系一個好有自信的魔術師系表演的尾段唔小心失手跌倒,
時間剩余唔多, 希望我可以完成啦...
附加檔案
ecat
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章ecat » 28日 12月 2007年, 17:56

[flash width=425 height=355 loop=false]http://www.youtube.com/v/53uRmXHindU&rel=1[/flash]

好多動作及timing 都未做好...
時間無多...唯有盡力執到最好啦
ecat
討論區新秀
討論區新秀

文章neko » 28日 12月 2007年, 18:00

仲有六個鍾~ 加油呀!
neko
討論區新秀
討論區新秀

文章ecat » 31日 12月 2007年, 00:58

雖然作品交左, 不過有時間我都仲會再修改, 所以都 post 返work in progress 及final, 希望會有o的comment 啦.
附加檔案
這是初部的timing, 初時以為還可以, 但到一途已發現太多動作...唯有cut後段的動作
這是我的作品中角色手的變化, 魔街師的靈活技巧我在短時間學不到, 但detail 的planing 及大量reference 下也幫我應付得來
這是我一邊看youtube ref一邊jot down的, 我本身對魔術不認識, 很多動作都靠ref幫忙
我的rough story bd, 本來仲希望後本部份有一個twist, 不過planning 的時候對10秒沒有什麼概念, 最後都取消了
ecat
討論區新秀
討論區新秀

文章ecat » 31日 12月 2007年, 01:02

最後作品
[flash width=425 height=355 loop=false]http://www.youtube.com/v/-ImDJ_4csoU&rel=1[/flash]

我自己覺得有o的動作的timing 及pause 都唔系咁好, 令到個動作好唔實在, 或者好"線"手...另外其實我計劃角色的節奏感比較強, 但時間關系亦未做到, 我會嘗試盡力修改這些問題
ecat
討論區新秀
討論區新秀

回到 MAVS 比賽 (Maya Animators Contest)

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客