大家會不會覺得lightwave的rendering engine 不太強勁呢?

各Lightwave 3D用戶可在這裡交流問題和分享制作經驗

版主: ed209

文章pazu » 6日 9月 2004年, 20:06

moc 寫:
故02年時管理層決定抄曬大部份Layout組的開發人員....

嗯,和我所知的有很大出入, 但系我打中文太慢..
pazu
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章shady_lady » 8日 9月 2004年, 16:46

小的認為LW個sasquatch做毛發超正,恨到流口水。

LW弱勢?好多鬼佬同架仔仲好多用架,但占有率大陸地區的確較弱,唔明?????

(曹博士解釋..可能同太陽黑子活躍有關)

(......由於寫左曹博士,要寫多一次新界東候選人名單)

1) 梁國雄

2) 曹宏威

3) 鄭家富、劉慧卿、湯家驊、黃成智、蔡耀昌、何淑萍、柯耀林

4) 田北俊

5) 黃宏發

6) 劉江華、李國英、莫錦貴、陳國旗、蘇西智、黃碧嬌、陳克勤
shady_lady
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章pazu » 9日 9月 2004年, 00:59

當你有機會用lw做電影,簡單的還好, 否則包你嗌救命

shady_lady 寫:小的認為LW個sasquatch做毛發超正,恨到流口水。

LW弱勢?好多鬼佬同架仔仲好多用架,但占有率大陸地區的確較弱,唔明?????
pazu
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章marvel909 » 29日 9月 2004年, 12:27

大家講得甘開心我都想講兩句心聲, 我都用lightwave用左好耐下, 基本上系第一個所接觸既3D software, 小既都俾左好時間系佢到. 呢排都有開始試下其他software, 如 MAYA, MAX同 CINEMA 4D. 點解試用其他software? MAYA同MAX唔洗點講, 因為多人講. 而4D我系因為去左個唔知乜鬼野展既介紹而試用, 因為個展覽講到4D既rendering識飛甘,所以就此一試.

正如大家所講擺左甘多人系佢身上先黎轉其他... 那麼心裡是何其難受, 難受之意絕非對其有所感情, 而是對自己所付出的時間. 但當聽了大多行內外人的評論與口碑如何如何後, 我那如鋼一般的心也開始溶化了.....................一想又要從新去了解一3D software 我的心就不是味兒...但又不能再等lw, 如其等lw的下一板,們不如學定其他名牌, 如到時lw真的強如我們所期望先再食回頭草...
marvel909
討論區新秀
討論區新秀

上一頁

回到 NewTek LightWave 3D

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客