關於 imagi 一問

CG industries News
在這裡談談你們的CG工作 或 發放一些業界的新資訊及消息

關於 imagi 一問

文章小貓 » 22日 10月 2008年, 10:51

本人有意投身動畫行業, 但在此經常看到各位對 imagi 的負面評價, 好像 imagi 快要關門大吉一樣.
不過在這個星期中, 我有一位朋友告訴我, 他的女性朋友在 imagi surface 組那裡做了 3 年多, 亦剛剛升級為 senior, 人工好像有 15k 以上.
而且 imagi 又不斷的招聘員工, 看來應該不會很差吧, 至少不會像快要關門似的.
不過如果我現在才進入 imagi 工作, 會不會太遲? 我怕沒有晉升的機會.
而且女生做會不會很辛苦?
小貓
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章h2o » 22日 10月 2008年, 11:40

問自己一個簡單既問題先

你入行系因為一間公司既前景, 定系整個行業發展既潛力呢?
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章小貓 » 22日 10月 2008年, 12:39

h2o 寫:問自己一個簡單既問題先

你入行系因為一間公司既前景, 定系整個行業發展既潛力呢?

個人興趣 + 糊口 :oops:
小貓
討論區新秀
討論區新秀

文章leeho » 22日 10月 2008年, 12:57

:o .. 嘩 ! 有成萬幾銀一個月 , 咁正 !
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 22日 10月 2008年, 13:12

咁我再問....

你既目標只系 imagi 既 supervisor? 有冇諗過其他香港既 production house 都可以做 supervisor? 又有冇諗過外國呢?

晉升機會系講實力, 有食力去邊都得, 唔會俾一間公司定生死既 :wink:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章vectoreffect » 22日 10月 2008年, 13:32

現在才入行是不會太遲. 做得耐是不會升職, 升職一定要靠實力.
頭像
vectoreffect
討論區主持
討論區主持

文章johngalliano » 22日 10月 2008年, 20:46

一定唔會太遲,辛唔辛苦就睇你做既工作適唔適合你。一般來講做一個artist唔會好辛苦。新人能力人人唔同,開始會做d易做既野或者跟住人做,supervisor會分配好。當然個新人要有濃厚既興趣同埋吸收力要強,自學能力和工作態度亦十分關鍵。
johngalliano
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 C G 工作交流 / 業界消息

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客