C記是否地震?

CG industries News
在這裡談談你們的CG工作 或 發放一些業界的新資訊及消息

C記是否地震?

文章vectoreffect » 4日 11月 2008年, 23:48

聽人講C記裁員, 全team Maya 被解雇。是否真的?
頭像
vectoreffect
討論區主持
討論區主持

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章Dxxk Mx » 5日 11月 2008年, 00:26

無炒哂.... 無左一半姐, 有剩咪轉去 max 組咯 :mrgreen:
頭像
Dxxk Mx
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章CraZ3D » 5日 11月 2008年, 00:45

:cry: 真系....無言....
系咪呀豬生沙濃左股....

出左糧未?
頭像
CraZ3D
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 富X代

Re: C記是否地震?

文章johngalliano » 5日 11月 2008年, 01:40

vectoreffect 寫:聽人講C記裁員, 全team Maya 被解雇。是否真的?

系呀, 再冇咗Maya team,... c記冇質素之外仲愈做愈細, 我估如果全壇野搬上大陸仲可以混的, 不過佢唔會啦, 咁要面。
johngalliano
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 5日 11月 2008年, 12:37

依家做電影有 fatface, commercial 就有幾間 production 夾擊, centro 又出名貴..... 難做

一年前整左間 3D cinema, 買哂成套 3D projector 個d 都洗唔少錢, 但唔知幾時先可以幫佢搵錢......
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

Re: C記是否地震?

文章智人豬爬飯 » 6日 11月 2008年, 01:31

johngalliano 寫:
vectoreffect 寫:聽人講C記裁員, 全team Maya 被解雇。是否真的?

系呀, 再冇咗Maya team,... c記冇質素之外仲愈做愈細, 我估如果全壇野搬上大陸仲可以混的, 不過佢唔會啦, 咁要面。
最後由 智人豬爬飯 於 7日 11月 2008年, 00:20 編輯,總共編輯了 2 次。
智人豬爬飯
討論區新秀
討論區新秀

文章mUser » 6日 11月 2008年, 10:55

:cry:朱生再唔出糧比員工既話,就真系乜面都無曬喇!
mUser
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章twentydayten » 8日 11月 2008年, 20:24

唔明點解C記要 max 唔要 maya?
是否 max 在香港漸漸成主流?
twentydayten
討論區新秀
討論區新秀

文章Dxxk Mx » 8日 11月 2008年, 20:46

twentydayten 寫:唔明點解C記要 max 唔要 maya?
是否 max 在香港漸漸成主流?

用 maya 勁那班都走哂, 以依家陣容比較, max team 就比較優勝. 但要補充一點, max team 都有用 maya 既 :wink:
頭像
Dxxk Mx
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章ualldumb » 9日 11月 2008年, 05:09

豬生真系英明神武!
用幾百萬整個 3D projector showroom, 租個夠二三十人坐既office 黎做show room, 整左咁耐有冇生意做到出黎? 系咪維唔到皮所以cut人?
好似有D員工幫左佢好多年都cut
如果再冇生意你估會繼續cut人定cut呢件玩具? :-|
ualldumb
討論區新秀
討論區新秀

文章智人豬爬飯 » 9日 11月 2008年, 06:15

ualldumb 寫:豬生真系英明神武!
用幾百萬整個 3D projector showroom, 租個夠二三十人坐既office 黎做show room, 整左咁耐有冇生意做到出黎? 系咪維唔到皮所以cut人?

聽你地咁講, c 記真系好有問題
智人豬爬飯
討論區新秀
討論區新秀

文章cheungcheung » 9日 11月 2008年, 10:52

我又好奇...max team 在什麼情況下會用maya呢?
頭像
cheungcheung
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章Marco » 10日 11月 2008年, 10:09

>我又好奇...max team 在什麼情況下會用maya呢?

[惡搞] 唔通系當收到外來 d maya 檔時... 要開一開 maya export FBX !!? :D
頭像
Marco
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章zodiac » 10日 11月 2008年, 16:25

ualldumb 寫:豬生真系英明神武!

佢不嬲都系咁, 鬼咩, 佢一條友話曬事又唔洗同股東交代, 套套電影都話冇錢, 轉頭又洗去d無謂野
zodiac
討論區新秀
討論區新秀

回到 C G 工作交流 / 業界消息

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客