[585]imagi 裁員 la~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CG industries News
在這裡談談你們的CG工作 或 發放一些業界的新資訊及消息

[585]imagi 裁員 la~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

文章demonlord » 11日 12月 2009年, 11:28

RIP.

all computer can't start up , resign list coming form lunch.

CnA down lv -----> animator , but they 3D ................... :roll:
demonlord
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章h2o » 11日 12月 2009年, 12:16

最後個句唔系好知你想講乜....

雖然之前已經知道裁員, 但如果件事系真的話, 希望公司會做足補償啦

BTW. 作為一間上市公司, 裁員會影響股價, 系咪應該會有正式公布呢?
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章585 » 11日 12月 2009年, 13:28

溫馨提示 : 現在已經系中午
討論區新秀
討論區新秀

文章rd_J » 11日 12月 2009年, 14:24

為我的朋友送上GOODLUCK
頭像
rd_J
討論區新秀
討論區新秀

文章macrossmo » 11日 12月 2009年, 16:35

h2o 寫:最後個句唔系好知你想講乜....

雖然之前已經知道裁員, 但如果件事系真的話, 希望公司會做足補償啦

BTW. 作為一間上市公司, 裁員會影響股價, 系咪應該會有正式公布呢?

會呀....好似會補返一個月人工......加埋本身既bouns同本月工資,話有3個月補返囉......

但照估計呢次系第一輪......第2輪出現既可能性好高, 等佢完成aboy stereo 後再睇........
頭像
macrossmo
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 無陳

文章h2o » 11日 12月 2009年, 16:37

仲炒..... 咁點做下一套戲呀 :-|
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章CraZ3D » 11日 12月 2009年, 16:56

Too bad...
Today is Black Friday for imagi & also HK CG industry ...

Dont give up !!!
頭像
CraZ3D
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 富X代

文章demonlord » 11日 12月 2009年, 17:49

120 people out.
demonlord
討論區新秀
討論區新秀

文章kayei » 11日 12月 2009年, 18:04

再見啦同事們,我先走一步啦。

只能說:“生不逢時。”(在敝人的立場來說。)

補充:咁CnA會去咩dept?真系要佢地做3D...?(好奇問)

如果有第二波,咁GMAN點算…= =”
頭像
kayei
討論區新秀
討論區新秀

文章AndyChan128 » 11日 12月 2009年, 18:24

此處不留人 , 自有留人處 。

唔需要擔心 , 加油 !
頭像
AndyChan128
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章LoGao » 11日 12月 2009年, 18:28

what a bad news.
o}-<
頭像
LoGao
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章1127 » 11日 12月 2009年, 23:26

最尾一句系指Lunch後派大信封。

三月會有第二輪, 辛苦哂各位現存同事喇... 再見喇...
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 11日 12月 2009年, 23:30

1127 寫:

我指 "CnA down lv -----> animator , but they 3D ................." 唔知講乜
FB
My Lab
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章1127 » 11日 12月 2009年, 23:31

h2o 寫:
1127 寫:

我指 "CnA down lv -----> animator , but they 3D ................." 唔知講乜

sori 我誤會了。
討論區新秀
討論區新秀

文章sobig » 12日 12月 2009年, 00:05

so sad for that...
香港 3ds max 用戶組

cg is for fun, not for money.
otherwise, cg is not yours.
頭像
sobig
討論區主持
討論區主持

下一頁

回到 C G 工作交流 / 業界消息

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 16 位訪客