M記聲明

CG industries News
在這裡談談你們的CG工作 或 發放一些業界的新資訊及消息

M記聲明

文章Dxxk Mx » 13日 2月 2011年, 13:45

附加檔案
不要迷戀哥 哥只是個傳說
頭像
Dxxk Mx
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: M記聲明

文章Samkebo » 14日 2月 2011年, 02:43

一個名而已 ... 又唔係ILM ; 實際d 做靚 D 特技好過喇 :lol:

不過引用古句 「本是同根生 相煎何太急」呢...
Samkebo
討論區新秀
討論區新秀

文章Marco » 14日 2月 2011年, 10:01

嘩... 發生乜事 :o
頭像
Marco
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 14日 2月 2011年, 12:56

其實分開攪係好事, 只要有料用咩名都得, 不過以前做既 job, data 版權係麻煩D :-?
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章stantang » 14日 2月 2011年, 15:41

張聲明貼左咁耐都仲未搞掂... 大陸嗰邊又唔知點呢?

http://www.menfond.com.cn/
dig deep, think deeper
頭像
stantang
討論區主持
討論區主持

文章mUser » 14日 2月 2011年, 17:58

唔好攪錯呀,呢個先係正宗 "萬寬" : http://www.menfond.hk/ :lol:
mUser
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章Marco » 14日 2月 2011年, 19:17

mUser 寫:唔好攪錯呀,呢個先係正宗 "萬寬" : http://www.menfond.hk/ :lol:

o殊... "正宗"呢兩個字唔好講呀 :o

menfond.com -> V
menfond.hk -> E
頭像
Marco
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章mUser » 14日 2月 2011年, 19:47

不如改名 : 「顯字頭萬寬二代目」或 「達記新萬寬」
mUser
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章pioneer133 » 15日 2月 2011年, 14:43

新件流流整張咁既野...好似死咗人咁.
學海天堂/米線咪得囉, 括弧加個大哥主理. 個老豆幫邊個?

話時話兩兄弟做咩攪成咁, 又係因為錢?
以前就流傳係個其中一個老婆太強啦,唔通又係因為佢?
pioneer133
討論區新秀
討論區新秀

文章Samkebo » 15日 2月 2011年, 15:30

好多 稱兄道弟合作做生意 最後都係攪到反面收場. CG行都有唔少喇 :cry:

不過親兄弟攪到咁就有d可惜,唔知有無攪到對薄公堂 ? 還是和平分家呢 ?

以此為鑑 , 男人做野 , 都係咪比女人插手好d :-?
Samkebo
討論區新秀
討論區新秀

文章pioneer133 » 17日 2月 2011年, 01:30

唔會又係啲阿嫂令到兩兄弟分化咁婆媽劇呀?
定係為咗套3D 肉蒲團爭做3D close up shot?

兄:細佬帶幅立體超, 睇野過癮d!

弟:
pioneer133
討論區新秀
討論區新秀

文章Samkebo » 17日 2月 2011年, 11:32

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-pyAVlwOEnw[/youtube]

暫時黎睇...飛出黎果d objects 都係九唔答八之物...
Samkebo
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 17日 2月 2011年, 13:44

我對 飛出黎果d objects 冇興趣, 3D 人體藝術至係重點 :mrgreen:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章stantang » 17日 2月 2011年, 16:14

Samkebo 寫:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-pyAVlwOEnw[/youtube]

暫時黎睇...飛出黎果d objects 都係九唔答八之物...

個China 3D 人幾過引喎
dig deep, think deeper
頭像
stantang
討論區主持
討論區主持

文章pioneer133 » 17日 2月 2011年, 17:57

Samkebo 寫:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-pyAVlwOEnw[/youtube]

老蕭周不時喺電台自吹自擂套戲有幾咁勁, 弊在條trailer唔單止老土, 連啲字都核突過人, sell緊既仍然係飛出黎3D effects.
今次仍然係M記咩飛, 會唔會又係蘇乞兒嗰種一啲都唔立體既人手立體3D?
pioneer133
討論區新秀
討論區新秀

下一頁

回到 C G 工作交流 / 業界消息

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客