imagi必入成攻略!! ((just joke))

CG industries News
在這裡談談你們的CG工作 或 發放一些業界的新資訊及消息

imagi必入成攻略!! ((just joke))

文章EricLo » 28日 11月 2004年, 14:35

:idea: just joke :idea:

:D 大家我想到入imagi必成攻略,是在大家網友的Post的說話所領吾出來的...

以下有幾點...

1) 入imagi training 開始,唔好講自己的cg背景(最好說只知Maya系做3D)
2) 唔好比人見到你對CG的熱誠,(最好和同學及Tutor講入行是為左頭家jar)
3) 人行左,就行左,人click右,你click右(有時還要問Tutor一D問題,等Tutor 以為你唔知點做就最好...Just Sometime...唔好問過火呀)
4) 如果你有幸入到imagi 正式開工,用一年內層月式show up 你的能力,
同唔好叻得過火,等同事及上司唔忌你...
5) 最後唔好得罪女上司....

咁你就可以坐鎮imagi 的--寶座-- :lol: :o
Challenge Everyday!!
明天會更好!!
頭像
EricLo
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章matrs » 28日 11月 2004年, 17:12

Haa..i just feel "4) 如果你有幸入到imagi 正式開工,用一年內層月式show up 你的能力,同唔好叻得過火,等同事及上司唔忌你... " is wrong..other is right..hahaaaaa
matrs
討論區新秀
討論區新秀

Re: imagi必入成攻略!! ((just joke))

文章pazu » 28日 11月 2004年, 17:47

EricLo 寫::idea: just joke :idea:

:D 大家我想到入imagi必成攻略,是在大家網友的Post的說話所領吾出來的...

以下有幾點...

1) 入imagi training 開始,唔好講自己的cg背景(最好說只知Maya系做3D)
2) 唔好比人見到你對CG的熱誠,(最好和同學及Tutor講入行是為左頭家jar)
3) 人行左,就行左,人click右,你click右(有時還要問Tutor一D問題,等Tutor 以為你唔知點做就最好...Just Sometime...唔好問過火呀)
4) 如果你有幸入到imagi 正式開工,用一年內層月式show up 你的能力,
同唔好叻得過火,等同事及上司唔忌你...
5) 最後唔好得罪女上司....

咁你就可以坐鎮imagi 的--寶座-- :lol: :o

圖檔
pazu
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章tommy88hk » 28日 11月 2004年, 21:51

這不是和機械人一樣嗎??
要人來有什麼好(不明)
tommy88hk
討論區新秀
討論區新秀

文章dd2004 » 28日 11月 2004年, 22:50

咁多位想入Imagi ,想知training 既野既人留意,
其實尼間公司既Training 系無咩問題,
只不過系睇由誰去決定,有D人會怕你煩,唔鍾意你而唔請你,
有D人就唔理你系咩人,俾機會你做,睇你做出什麼先決定!!
所以外界先會有咁多唔同既諗法,
運氣都系實力既一種,你得唔得都要睇睇你既人系對人定對事先得
dd2004
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 29日 11月 2004年, 00:28

有人既地方就有變數!
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

回到 C G 工作交流 / 業界消息

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客