冇美術底可以做cg呢行嗎?

CG industries News
在這裡談談你們的CG工作 或 發放一些業界的新資訊及消息

冇美術底可以做cg呢行嗎?

文章shape » 17日 1月 2005年, 20:39

其實點為之有美術底?
有乜課程/書籍等可以推薦.
我而家上緊工聯會既一d素描班.
shape
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章shady_lady » 17日 1月 2005年, 21:01

可以試畫一個裸體女人,給自己和隔離二叔公看了也亢奮就可算有美術底。

最新發現呢件勁呀.....CRAIG MULLINS------Hollywood Master Artist. 用佢做目標,差唔多啦。

http://www.goodbrush.com/mainpage/index2.htm
shady_lady
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章shady_lady » 17日 1月 2005年, 23:12

更正啟事: 都系唔得,上面推介個件系“萬中無一既武俠奇才”(如來神掌配樂),實在勁到系........我想死。

初學者可能唔系好明所以暫時唔理佢,去公共圖書館找個叫A.loomis的作者學好基本技法和頭身比例就好好。
shady_lady
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章BMBM » 18日 1月 2005年, 09:12

答案1(反問):與西人交談要不要懂ABC?
答案2:學嚇講嚇學嚇講嚇......咪識囉。

要深入當然可以一生一世,先集中火力鑽研一些自己覺得有趣的地方吧。 :D
頭像
BMBM
討論區新秀
討論區新秀

文章stantang » 30日 6月 2005年, 10:44

shady_lady 寫:更正啟事: 都系唔得,上面推介個件系“萬中無一既武俠奇才”(如來神掌配樂),實在勁到系........我想死。

初學者可能唔系好明所以暫時唔理佢,去公共圖書館找個叫A.loomis的作者學好基本技法和頭身比例就好好。

真系超勁....啞口無言... :o
頭像
stantang
討論區主持
討論區主持

回到 C G 工作交流 / 業界消息

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客