有冇人呢幾日去左見imagi?

CG industries News
在這裡談談你們的CG工作 或 發放一些業界的新資訊及消息

有冇人呢幾日去左見imagi?

文章TszYing » 3日 6月 2008年, 19:18

呢幾日去左見果d~~
imagi覆左你地幾時trainning未ar?
定系見果陣已經講埋幾時train了?
TszYing
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: 有冇人呢幾日去左見imagi?

文章catdreamx » 10日 6月 2008年, 17:02

TszYing 寫:呢幾日去左見果d~~

冇回音... :(
catdreamx
討論區新秀
討論區新秀

文章TszYing » 10日 6月 2008年, 23:04

catdreamx 寫:

我都系 :(
唔知系未call0酉定系no chance呢 :cry:
你幾多號見架?
TszYing
討論區新秀
討論區新秀

文章boycat@@ » 13日 6月 2008年, 01:40

TszYing 寫:
catdreamx 寫:

我都系 :(
唔知系未call0酉定系no chance呢 :cry:
你幾多號見架?

應該未開始叫人去~~因為大家都未~~有冇D以前去過的講下大約幾時呢~~
boycat@@
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 13日 6月 2008年, 01:48

以我聽番d 人既 feedback..... 有時好快(幾日有通知), 有時好耐(成個月)

因為佢地既 training camp 都系一期期咁攪, 撞啱開波咪快d lor :lol:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章boycat@@ » 13日 6月 2008年, 01:56

h2o 寫:以我聽番d 人因為佢地既 training camp 都系一期期咁攪, 撞啱開波咪快d lor :lol:

估唔到有training camp渦~~
boycat@@
討論區新秀
討論區新秀

文章kuykuy » 13日 6月 2008年, 09:28

佢唔系training camp, 叫做workshop, 唔好以為乜都唔識/有心/熱血都可以入到去做野, 十日workshop其實唔會教你好多野, 十日裡面都系test你可以做到幾多野, 想入去就練好maya吧!
kuykuy
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 13日 6月 2008年, 10:31

因為得幾日.... 所以我成日當佢系 camp 多過 workshop :oops:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章風之谷 » 13日 6月 2008年, 11:33

kuykuy 寫:佢唔系training camp, 叫做workshop, 唔好以為乜都唔識/有心/熱血都可以入到去做野, 十日workshop其實唔會教你好多野, 十日裡面都系test你可以做到幾多野, 想入去就練好maya吧!

tips 1: 如果真系想入,態度系佢地其中一樣好睇的野,點做自己諗啦。

"唔好以為乜都唔識/有心/熱血都可以入到去做野?"

呵呵,有人試過/乜都唔識(連maya系咩都未知)/有心/熱血,
果時重要得5日workshop之內學識做到佢教的野。
可以入到去。

十日之內,如果有心,做到所有d基本要求,應該唔難。(今時今日重要個個都學過maya先o黎 in)

雖然我唔會幫老 i 講說話,但的確,
如果"人地唔覺你系"可造之材,
有heart 都唔會幫到你入去
風之谷
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 呀峰

文章kuykuy » 13日 6月 2008年, 15:32

風之谷 寫:tips 1: 如果真系想入,態度系佢地其中一樣好睇的野,點做自己諗啦。

講真, 你估下要咩態度先入到去?
十日camp, 十日唔同人in-charge, 十個唔同的評語, 你有九日做得好, 有一日做得唔好會點? 呢個系長期戰斗, 努力啦!

風之谷 寫:如果"人地唔覺你系"可造之材

所以佢地都話, 開咁多班, 都系得十幾巴仙的人可以入到去
呢個世界唔系有心做就會做得到的
無心無能 x
有心無能 x
無心有能 x
有心有能 ok?..........no, you need a chance.

大家比心機啦, 有機會俾你就要捉緊, 機會唔會等人的
kuykuy
討論區新秀
討論區新秀

文章macrossmo » 14日 6月 2008年, 02:13

kuykuy 寫:
講真, 你估下要咩態度先入到去?
十日camp, 十日唔同人in-charge, 十個唔同的評語, 你有九日做得好, 有一日做得唔好會點? 呢個系長期戰斗, 努力啦!

聽你咁講...你應該系玩過workshop 同埋應該系抗戰失敗喎 :o
其實系呢十幾個評語入面仲會有幾十條友幫手/多口比意見.......

等我又比TIPS先最 緊 要 系 女 同 唔 好 串 嘴, 咁 之 後 個 句 可 以 不 理;唔好經常同d"同學"傾計,尤其是唔明白個陣,千其唔好問隔離左右,咁唔單止你死,仲會累到人!
頭像
macrossmo
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 無陳

文章mUser » 14日 6月 2008年, 10:09

macrossmo 寫:
聽你咁講...你應該系玩過workshop 同埋應該系抗戰失敗喎 :o
其實系呢十幾個評語入面仲會有幾十條友幫手/多口比意見.......

等我又比TIPS先最 緊 要 系 女 同 唔 好 串 嘴, 咁 之 後 個 句 可 以 不 理;唔好經常同d"同學"傾計,尤其是唔明白個陣,千其唔好問隔離左右,咁唔單止你死,仲會累到人!

:mrgreen: :mrgreen: macrossmo 兄 . Thanks for your Tips (尤其系d細字:mrgreen: )
仲有無多d Tips 比大家 ?
mUser
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章catdreamx » 14日 6月 2008年, 19:16

宜家都六月中, 都冇回音...
都吾知點
catdreamx
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 14日 6月 2008年, 19:24

你可以打電話去問下 :roll:
FB
My Lab
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章TszYing » 14日 6月 2008年, 20:34

arm ge~
不過都過左office hour.
各位打左電話去問完~~系到reply下~~
我都後日打下先~
TszYing
討論區新秀
討論區新秀

下一頁

回到 C G 工作交流 / 業界消息

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客