我畫的漫畫

[連結] 發布個人或有關單位的CG短片/圖片/及網站, 在此分享或討論有關作品

文章袁崇煥 » 27日 2月 2007年, 21:45

ziffrey 寫::o 從超凡的畫技可見青山才子風采依然.....
不知最終木久會否有新造形......不如再加多十只舉中指既手系後面加強氣勢.....

最終木久唔會有咩大改動,話哂都唔系我原創
頭像
袁崇煥
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章袁崇煥 » 27日 2月 2007年, 21:55

ziffrey 寫:不如post去speed paint個度la....等多D人見色到你D作品
在何處???????
頭像
袁崇煥
討論區新秀
討論區新秀

文章袁崇煥 » 27日 2月 2007年, 21:57

陳根 寫:無人一出世就乜都識o既,幾出名o既artist 都系經過不斷參考前人o既作品,不斷磨練自己不斷咁試先有比人認同o既一日,今日畫得未系最好唔緊要,只要你唔好認為自己已經好掂,咁就仲有進步o既空間。

我都睇哂你d 漫畫,畫就未算定型,但講故事就好似捉倒路喎,比心機呀,等睇你第二本作品架。 :wink:

ps: 條飛龍....有少少勉強。 :lol: :lol: :lol:
果完呢套後要大休一排喇!條龍真系畫得唔好,下次有機會會畫好d
頭像
袁崇煥
討論區新秀
討論區新秀

文章袁崇煥 » 27日 2月 2007年, 21:58

milkboy 寫:而家學畫2d已經唔駛畫得似,但要有個性同風格,呢樣仲難。好似畫到花師奶咁先正,寫實直接用3d仲用2d先系傻仔。
我都想學3d,有冇介紹?
頭像
袁崇煥
討論區新秀
討論區新秀

文章袁崇煥 » 27日 2月 2007年, 22:00

stantang 寫:No need to care about other's comment too much, esp. the ones without value. I admit your effect, it's not an easy task to drew all these pages by your own. I can see your technic has been improved over the process, the line and form are much more soild now compare to the earlier work (http://www.geocities.jp/dragonboby1/d06-01.htm). Keep it up!
唔系好睇得明 :-| 第六回你喜歡嗎 :?:
頭像
袁崇煥
討論區新秀
討論區新秀

文章ziffrey » 28日 2月 2007年, 21:13

今年你冇玩cw嗎...記得你D野年年都清.....
ziffrey
討論區新秀
討論區新秀

文章袁崇煥 » 3日 3月 2007年, 00:28

ziffrey 寫:今年你冇玩cw嗎...記得你D野年年都清.....

我印得少嗜,下次印多少少
頭像
袁崇煥
討論區新秀
討論區新秀

Re: 我畫的漫畫

文章袁崇煥 » 15日 3月 2007年, 10:08

頭像
袁崇煥
討論區新秀
討論區新秀

文章cylex » 2日 6月 2007年, 10:43

袁崇煥 寫:
milkboy 寫:而家學畫2d已經唔駛畫得似,但要有個性同風格,呢樣仲難。好似畫到花師奶咁先正,寫實直接用3d仲用2d先系傻仔。
我都想學3d,有冇介紹?

我覺得華畫畫系基本功,畫多d對你有幫助,加油。
cylex
討論區新秀
討論區新秀

96回

文章袁崇煥 » 26日 7月 2007年, 18:39

頭像
袁崇煥
討論區新秀
討論區新秀

文章袁崇煥 » 21日 8月 2007年, 15:42

頭像
袁崇煥
討論區新秀
討論區新秀

文章Vantage » 22日 8月 2007年, 00:02

以劍法使刀,以刀法使劍! 精句!!
Vantage
CGV討論區會員
CGV討論區會員

上一頁

回到 CG Works Sharing

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客