我畫的漫畫

[連結] 發布個人或有關單位的CG短片/圖片/及網站, 在此分享或討論有關作品

我畫的漫畫

文章袁崇煥 » 13日 2月 2007年, 08:24

頭像
袁崇煥
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章袁崇煥 » 15日 2月 2007年, 13:45

頭像
袁崇煥
討論區新秀
討論區新秀

文章ziffrey » 22日 2月 2007年, 20:35

:o 從超凡的畫技可見青山才子風采依然.....
不知最終木久會否有新造形......不如再加多十只舉中指既手系後面加強氣勢.....
ziffrey
討論區新秀
討論區新秀

文章ziffrey » 22日 2月 2007年, 20:44

不如post去speed paint個度la....等多D人見色到你D作品
ziffrey
討論區新秀
討論區新秀

文章stantang » 22日 2月 2007年, 22:58

No need to care about other's comment too much, esp. the ones without value. I admit your effort, it's not an easy task to drew all these pages by your own. I can see your technic has been improved over the process, the line and form are much more soild now compare to the earlier work (http://www.geocities.jp/dragonboby1/d06-01.htm). Keep it up!
最後由 stantang 於 18日 5月 2008年, 00:43 編輯,總共編輯了 1 次。
dig deep, think deeper
頭像
stantang
討論區主持
討論區主持

文章h2o » 22日 2月 2007年, 23:36

繼續畫多d, 參考多d 唔同既漫畫 or 由你最鍾意既漫畫入手, 初學時抄下畫風都冇所謂. 總之畫畫呢家野系不停畫, 不停練. 努力啦! :wink:

p.s. 你系咪好鍾意 聖斗士 架?
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章陳根 » 23日 2月 2007年, 00:30

無人一出世就乜都識o既,幾出名o既artist 都系經過不斷參考前人o既作品,不斷磨練自己不斷咁試先有比人認同o既一日,今日畫得未系最好唔緊要,只要你唔好認為自己已經好掂,咁就仲有進步o既空間。

我都睇哂你d 漫畫,畫就未算定型,但講故事就好似捉倒路喎,比心機呀,等睇你第二本作品架。 :wink:

ps: 條飛龍....有少少勉強。 :lol: :lol: :lol:
右:"我們應該尊重不同種類所擁有的不同天性,應該避免強逼對方接受自已的理念。我們共通的目的是什麼 ? 總之就是- 生存下去- 吧 。"
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

外號: 根製作

文章ziffrey » 23日 2月 2007年, 14:41

講呢D野好似破壞左E度D風氣 不好意思
ziffrey
討論區新秀
討論區新秀

文章milkboy » 23日 2月 2007年, 15:50

而家學畫2d已經唔駛畫得似,但要有個性同風格,呢樣仲難。好似畫到花師奶咁先正,寫實直接用3d仲用2d先系傻仔。
milkboy
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 23日 2月 2007年, 17:30

花師奶...... 有d 似 甘小文 既 character :lol:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章wkin99 » 24日 2月 2007年, 00:49

h2o 寫:花師奶...... 有d 似 甘小文 既 character :lol:

難得樓主有一團火在心內燒,不過D技巧真系好細路仔 :mrgreen: 要努力磨煉下啦。

估吾到亞水都識花師奶,重以為好似我D咁既住家男人至睇tim。 :mrgreen:
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章pazu » 24日 2月 2007年, 23:07

花師奶正野黎架 :lol: 好耐冇睇日本仔卡通睇得咁開心 :mrgreen:
pazu
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 25日 2月 2007年, 23:04

我依家都系屋企做野咋 wow..... 成日都睇 都市閒情 :lol: :lol:
FB
My Lab
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章ltlily520 » 26日 2月 2007年, 05:41

h2o 寫:我依家都系屋企做野咋 wow..... 成日都睇 都市閒情 :lol: :lol:

系屋企做野咁好ge~
ltlily520
討論區新秀
討論區新秀

文章袁崇煥 » 27日 2月 2007年, 21:42

h2o 寫:繼續畫多d, 參考多d 唔同既漫畫 or 由你最鍾意既漫畫入手, 初學時抄下畫風都冇所謂. 總之畫畫呢家野系不停畫, 不停練. 努力啦! :wink:

p.s. 你系咪好鍾意 聖斗士 架?
聖斗士ok啦,不過我唔系抄星矢 :(
頭像
袁崇煥
討論區新秀
討論區新秀

下一頁

回到 CG Works Sharing

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 12 位訪客